От х:

Днес в x:

БСП: ГЕРБ търси цаката на неудобните кметове за местните избори

Младен Червеняков съчувства на "независимите" кметове

Правителството на  ГЕРБ се стреми да извади от играта независимите кметове за местните избори догодина. Това заяви бившият правосъден министър Младен Червеняков на пресконференция в Хасково. Настоящият член на националния съвет на БСП, участваше в съвместна пресконференция с Емилия Масларова и колегите й депутати от левицата Петър Курумбашев и Добромир Стойнев. Темата бе колко лошо ни управлява ГЕРБ през последните 10 месеца.

Според Червеняков, правителството готви законодателна промяна според която всеки кмет, за който има възбудено досъдебно производство, няма право да се явява на следващите местни избори. За пример бе даден кметът на Благоевград Костадин Паскалев, който бил проверяван за щяло и не щяло. „Сутрин БОП, на обяд ДАНС, следобяд Икономическа полиция“ щрихира схемата Червеняков. Този подход се използва само към независимите или опозиционни кемтове, а там където управлява ГЕРБ, няма нито една проверка. Кметовете вместо да си вършат работата по цял ден се занимават с писане на обяснения и даване на информация. „Досъдебното производство може да се прекрати след време, но то е повод да се спре силен политически кандидат за местните избори. Така управляващите искат служебна победа на местния вот догодина“, каза експравосъдният министър. На въпрос по същата схема ли се процедира в Хасково, където проверките на контролни органи са почти ежедневие, Червеняков промърмори, че случаят тук „Не е типичен“.

Цялото кралско воинство/отдясно наляво/-Червеняков, Петър Курумбашев, Емилия Масларова, Драгомир Стойнев

Политическата чистка на ГЕРБ доведе до 228 уволнения на кадри, главно от системите на МВР и Социалното. Това лиши държавата от административен капацитет, смятат от БСП. Схемата за освобождаване е атестацията на държавния служител. Той се освобождава, ако оценката е под 5. Това не може да бъде атакувано в съда, нещо, което управляващите използват.

Г.Христов

10 месеца управление на ГЕРБ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини