От х:

Днес в x:

-2 °C

БСП: ГЕРБ търси цаката на неудобните кметове за местните избори

Младен Червеняков съчувства на "независимите" кметове

Правителството на  ГЕРБ се стреми да извади от играта независимите кметове за местните избори догодина. Това заяви бившият правосъден министър Младен Червеняков на пресконференция в Хасково. Настоящият член на националния съвет на БСП, участваше в съвместна пресконференция с Емилия Масларова и колегите й депутати от левицата Петър Курумбашев и Добромир Стойнев. Темата бе колко лошо ни управлява ГЕРБ през последните 10 месеца.

Според Червеняков, правителството готви законодателна промяна според която всеки кмет, за който има възбудено досъдебно производство, няма право да се явява на следващите местни избори. За пример бе даден кметът на Благоевград Костадин Паскалев, който бил проверяван за щяло и не щяло. „Сутрин БОП, на обяд ДАНС, следобяд Икономическа полиция“ щрихира схемата Червеняков. Този подход се използва само към независимите или опозиционни кемтове, а там където управлява ГЕРБ, няма нито една проверка. Кметовете вместо да си вършат работата по цял ден се занимават с писане на обяснения и даване на информация. „Досъдебното производство може да се прекрати след време, но то е повод да се спре силен политически кандидат за местните избори. Така управляващите искат служебна победа на местния вот догодина“, каза експравосъдният министър. На въпрос по същата схема ли се процедира в Хасково, където проверките на контролни органи са почти ежедневие, Червеняков промърмори, че случаят тук „Не е типичен“.

Цялото кралско воинство/отдясно наляво/-Червеняков, Петър Курумбашев, Емилия Масларова, Драгомир Стойнев

Политическата чистка на ГЕРБ доведе до 228 уволнения на кадри, главно от системите на МВР и Социалното. Това лиши държавата от административен капацитет, смятат от БСП. Схемата за освобождаване е атестацията на държавния служител. Той се освобождава, ако оценката е под 5. Това не може да бъде атакувано в съда, нещо, което управляващите използват.

Г.Христов

10 месеца управление на ГЕРБ
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 26.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Намесвате се решително във въпрос, касаещ всички на работното място. Имате достатъчно енергия и опит да се справите с този въпрос, но това ще отнеме ценно за вас време. Въпреки това сте склонни на жертви, щом смятате че нещо си струва. Помагате на приятел да се справи с личен проблем. Оставете си време лично за себе си вечерта и си починете добре.
26 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В обкръжението си имате хора, които не са безразлични към успехите ви. Но това не значи, че ги споделят, напротив. Пазете се от лицемерието им и не ги допускайте близо до себе си. Погрижете се да приведете в ред документацията си, възможни са проверки. Желание, свързано с определен човек ще ви срещне по-скоро с него.
26 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Новите изисквания на работното място ще ви накарат да попълните знанията си с допълнителна информация. Целите ви са осъществими, но с повече работа. Засилените контакти и възстановено сътрудничеството с човек, от професионалната сфера, в която се трудите ще ви помогнат по-скоро да постигнете желаните резултати.
26 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще бъде успешен, колкото и да ви се вижда странно това. Потиснете тревогите си, защото нямате причини да унивате. Самочувствието ви е достатъчно на ниво за да градите добро бъдеще. Ще имате развитието на въпрос, касаещ не само вас, но и онези, с които работите. Ще получите подкрепа и нещата ви ще се придвижват ускорено напред.
26 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
В задачи и приятни вълнения ще премине деня на по-вечето от вас. Успехът изисква да покажете добра организация и старание в работата, но нищо да тук няма да ви затрудни. Бизнес-новина или друга интересуваща ви вест ще повиши настроението ви и ще ви подтикне към активност, за да не пропуснете момента.
26 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Всеотдайни сте към работата си и това ще ви донесе резултати. Спокойният и ведър тон ви помага да постигнете разбирателство с околните. Откриват ви се възможности за допълнителни доходи през следващите дни. В личен план сте прекалено съсредоточени върху развитието на една връзка и не забелязвате интереса към себе си от някой друг около вас.
26 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Разнообразен и приятен ден, без нежелани изненади. Деловият ви нюх ще ви подскаже най-удачното решение. Печалбите ще надхвърлят очакванията на мнозина от вас. Не се нагърбвайте с непосилни задачи, концентрирайте се върху непосредствените си ангажименти.
26 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заели сте изчаквателна позиция в делови план, а това едва ли е най-доброто, което можете да направите. Моментът е подходящ за активни действия, но ще трябва да бъдете внимателни Възможни са грешки ако сте прекалено самоуверени. Вие сте тези които давате тон в личните си взаимоотношения, а това може да не се хареса на определени хора. Съобразявайте се повече.
26 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ако заниманията ви днес будят у вас напрежение и понижават настроението ви, не се колебайте да ги отложите. Добре е да сте спокойни и приветливи. Поставяте основите на бъдещи проекти, изискващи внимание и проникновеност. Семейна среща ще ви събере с роднини и близки приятели.
26 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
След упорита работа успявате да постигнете печалби, които отдавна са ваша цел. Независимо от характера на работата ви днес, имате отлични шансове за реализация, които не бива да пренебрегвате. Добре ще е ако работите съвместно с колегите си, тъй като това ще задвижи делата ви и ще ви улеснява в редица моменти. Не пренебрегвайте сърдечния партньор.
26 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако срещнете неразбиране по професионален въпрос, не губете присъствие на духа. Аргументирано защитете тезата си, а може и да вникнете в тази на опонента си. Винаги може да научите нещо полезно и практично. Ситуацията ще ви подскаже как да действате, доверявайки се на разума, опита и възпитанието си.
26 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имайте повече търпение в работата си и в общуванията си с хора, които ви създават проблеми. Но за да са успешни начинанията ви, не въвеждайте други в подробностите. Когато те станат факти, тогава говорете за тях. Представителките на нежния пол ще са впечатлени от интересен човек и ще потърсят по-пряк контакт с него.
26 ное 2020

Случаен виц

Последни новини