От х:

Днес в x:

2 °C

ТИПС-А: Не очаквахме истерия от кмета, а благодарност

Максим Митев

Максим Митев, PR на консорциум „ТИПС-А“

- Господин Митев, вашата информация за подаръка от 400 видеокамери за Хасково взриви общественото пространство. Появиха се коментари, че така търгът е опорочен. Защо го опорочихте?

- Не мисля, че процедурата по някакъв начин е опорочена. Защо? Ние просто искахме да се представим на обществеността кои сме и какво възнамеряваме да правим. Че не сме „банда лапачи от София“, а социално ориентирана фирма. Подаръкът всъщност е от печалбата по поръчката и не е включен в офертата за търга. Защо да сме го опорочили?

- Да, но се появиха коментари, че платеното ви съобщение за камерите е направено в избрани медии.

- Ние не познаваме медиите в Хасково. Потърсихме в Гугъл и се свързахме с тези, които намерихме. Вас да не би да ви познавах?

- По повод вашата информация за камерите обаче имаше дори изявление на кмета.

- Неприятно бяхме изненадани от истеричната реакция на един съвсем нормален пиар. Честно казано, очаквахме благодарност, а не нападки.

- Много от хората в Хасково смятат, че местни фирми трябва да поемат поръчката, за да има работа за хасковлии, да се плащат данъците тук.

- Сериозно ли смятате, че ще докараме работници от София? За цялата поръчка ще са необходими поне 600 работници. Всички те ще са местни. Естествено, работата ще се ръководи от наши експерти. Това при положение, че спечелим търга.

Между другото, данъците за целия обем работа, свършена тук, се плащат в местната хазна. Без значение дали фирмата е от София, Варна или Тутракан.

- Процедурата за обществената поръчка бе обжалвана пред комисията за защита на конкуренцията още преди крайния срок за подаване на документи от местен бизнесмен – Иван Стаматов. Това създава впечатление, че някой сякаш нарочно се опитва да стопира проекта.

- Най-малко ние имаме интерес да се стопира процедурата. А с какви мотиви е обжалването?

- Например за изискването за асфалтова база и бетонов възел на 20-30 километра от Хасково.

- Условията в обществената поръчка наистина създават впечатление, че са направени за определена фирма. Но ние имаме всичко, включително мобилна асфалтова база, няма проблем. Подготвени сме за всичко.

- Очаквате ли проблеми?

- Очакваме всичко. Дори се презастраховахме. Проучихме предварително нещата. Знаем, че в Хасково повечето поръчки се печелят от определени фирми. Но сме взели мерки. Имаме копие от целия комплект документи, лист по лист, които са заверени нотариално.

- В Хасково се  заговори, че фирмите в консорциума са близки на премиeра Бойко Борисов?

- Въпрос на тълкувание.

- Изпълнявали ли сте досега големи обществени поръчки?

- Много. Строили сме молове, административни и жилищни сгради, много са обектите. Ще строим и в Хасково, надявам се.

Интервю на Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини