От х:

Днес в x:

ТИПС-А: Не очаквахме истерия от кмета, а благодарност

Максим Митев

Максим Митев, PR на консорциум „ТИПС-А“

- Господин Митев, вашата информация за подаръка от 400 видеокамери за Хасково взриви общественото пространство. Появиха се коментари, че така търгът е опорочен. Защо го опорочихте?

- Не мисля, че процедурата по някакъв начин е опорочена. Защо? Ние просто искахме да се представим на обществеността кои сме и какво възнамеряваме да правим. Че не сме „банда лапачи от София“, а социално ориентирана фирма. Подаръкът всъщност е от печалбата по поръчката и не е включен в офертата за търга. Защо да сме го опорочили?

- Да, но се появиха коментари, че платеното ви съобщение за камерите е направено в избрани медии.

- Ние не познаваме медиите в Хасково. Потърсихме в Гугъл и се свързахме с тези, които намерихме. Вас да не би да ви познавах?

- По повод вашата информация за камерите обаче имаше дори изявление на кмета.

- Неприятно бяхме изненадани от истеричната реакция на един съвсем нормален пиар. Честно казано, очаквахме благодарност, а не нападки.

- Много от хората в Хасково смятат, че местни фирми трябва да поемат поръчката, за да има работа за хасковлии, да се плащат данъците тук.

- Сериозно ли смятате, че ще докараме работници от София? За цялата поръчка ще са необходими поне 600 работници. Всички те ще са местни. Естествено, работата ще се ръководи от наши експерти. Това при положение, че спечелим търга.

Между другото, данъците за целия обем работа, свършена тук, се плащат в местната хазна. Без значение дали фирмата е от София, Варна или Тутракан.

- Процедурата за обществената поръчка бе обжалвана пред комисията за защита на конкуренцията още преди крайния срок за подаване на документи от местен бизнесмен – Иван Стаматов. Това създава впечатление, че някой сякаш нарочно се опитва да стопира проекта.

- Най-малко ние имаме интерес да се стопира процедурата. А с какви мотиви е обжалването?

- Например за изискването за асфалтова база и бетонов възел на 20-30 километра от Хасково.

- Условията в обществената поръчка наистина създават впечатление, че са направени за определена фирма. Но ние имаме всичко, включително мобилна асфалтова база, няма проблем. Подготвени сме за всичко.

- Очаквате ли проблеми?

- Очакваме всичко. Дори се презастраховахме. Проучихме предварително нещата. Знаем, че в Хасково повечето поръчки се печелят от определени фирми. Но сме взели мерки. Имаме копие от целия комплект документи, лист по лист, които са заверени нотариално.

- В Хасково се  заговори, че фирмите в консорциума са близки на премиeра Бойко Борисов?

- Въпрос на тълкувание.

- Изпълнявали ли сте досега големи обществени поръчки?

- Много. Строили сме молове, административни и жилищни сгради, много са обектите. Ще строим и в Хасково, надявам се.

Интервю на Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини