От х:

Днес в x:

Търсят професионални майки. Акция "Контрабандистите" в Свиленград. Преглед на регионалния печат

"Бопаджии закопчаха спедитори в Свиленград" заглавие над главата във вестник "Новинар Юг". Акцията била под кодовото име "Контрабандистите". Били арестувани трима души които се занимавали с нелегален внос от Турция. Няма потвърждение от нашето МВР, акцията била изцяло дело на ченгета от София.

"Хасковлия брои 2 бона за леха с домати" Водната полиция спипала мъж с незаконно отклонение. С негова помощ той си поливал доматите в двора на къщата на улица "Бузлуджа" 72, без консумираната вода да се заплаща по някакъв начин. Партидата му пък се водила на името на починалия Димитър Ангелов. ВиК нямали представа от колко време съществува тази незаконна връзка, но по норматив му начислили 84 кубика на месец, което прави около 2278 лв. Дали му 30 дневен срок да ги събере иначе го режат от вода и почват съдебно производство.

"Най топлия ден за 2010 напълни басейн "Фантазия" Вчера градусите били 32 и това бе повод хасковлиите да потърсят прохлада в басейните. Отвори врати и плувния комплекс на Лебеда. Цените са между 4 и 5 лв за възрастен.

"Вдигнаха 10 метра от камбанарията" Камбанарията с електронно управлявани камбани зад монумента Света Богородица, се строи ударно. Идеята е да се завърши до празника на Хасково 8-ми септември.

"Златната тройка на Езиковата доучва в Европа" Трима от най-изявените зрелостници на гимназията поемат за висшето си образование към престижни университети в Европа.

"Дават 240 лв за професионални майки" водещо в "Хасковска Марица". Минимална работна заплата плюс месечни помощи гарантират социалните при отглеждане на дете от дом. Сумата набъбва до около 500 лв, изчисляват от социалното. Професионалната майка може да отглежда дете в продължение на не повече от 6 месеца. Докато биологичните родители не си "стъпят на краката" каквото и да означава това. Те едва ли ще изтеглят после детето си от дома. Тоест това е нещо като осиновяване, ама за кратко. Така освен отглеждане и изхранване на тези деца, данъкоплатеца ще плаща и за възпитанието им. Докато биологичните родители си "стъпват на краката"

"В Свиленград искат 5000 лв за разкопан тротоар" 2000 лв гаранция годишно ще плащат кабелните оператори, останалите- по 70 лв.кв метър. Така Свиленград става общината с най-високи такси за прокопаване в областта, констатира вестника.

"Милко Калайджиев иска язовир за сина си" Певецът играел на търг за язовира край село Мезек.

"Прецедент: Седмокласници без родители на изпита" Тоест родителите не са останали да чакат отвън по време на изпита за влизане в профилирани гимназии. Въпреки че родителското тяло по принцип е по-притеснено от отрочетата си. Особено като се имат предвид цените на частните уроци, платени за подготовка на децата.

2161 седмокласници се явиха на изпита вчера който бе съвкупен-за външно оценяване на знанията придобити до тогава в училище и вход за елитните гимназии. За целта децата държаха два модула-тест и преразказ на непознат текст.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини