От х:

Днес в x:

Турци зарязват наши абитуриенти в мизерия

Абитуриентите на ПМГ по време на тържественото им изпращане на 21-ти май. На следващия ден заминават за Турция където почват техните неволи

Над 100 хасковски абитуриенти от природоматематическа гимназия „Акад.Боян Петканчин” са били настанени в мизерни стари сгради в курорта „Мармарис”, вместо в договорения от туроператора тризвезден хотел. Потресени от мизерията, децата отказали да влязат в стаите и останали на улицата. За проблема съобщиха родители, на които позвънили техни деца.

Абитуриентите на математическата от няколко дни са в южната ни съседка. Днес те пристигнали в Мармарис. За огромна изненада на част от децата са били предложени стаи в стария корпус на хотела под предлог, че няма места в новия. Турците дори обещали, че ще боядисат помещенията и ще ги направят по уютни. На помощ на децата се притекла туроператорската фирма. По непотвърдена информация става дума за хасковската "Мини Турс", която от години организира екскурзии до Кушадасъ, Анталия и Истанбул. Нейният представител - Илиана Петрова, е отправил официално възражение до турския партньор, че предложената оферта не отговаря на предоставеното от домакина.

След няколкочасова разправия този следобед първите 40 деца са били настанени в новия хотел. Организаторите правят всичко необходимо да решат проблема до края на деня и всички деца да получат качественото обслужване, за което е платено.

Въпреки опитите ни не успяхме да се свържем с директорката на училището Тодорка Милева нито с някой от придружаващите децата учители.

 Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини