От х:

Днес в x:

Подариха жива маймунка на забавачка за ЧРД

Жива маймунка получиха малчуганите от харманлийската забавачка „Детски свят“ за 33-ия рожден на детското заведение вчера. Атрактивният подарък им бе даден от концесионера на градския парк и съдържател на басейна. Животничето било купено от Живко Колев специално за малчуганите от „Детски свят“, но ще живее в градската градина, стопанисвана от него. Децата обаче ще полагат грижи за подаръка си.

Харманлийската целодневна градина отпразнува своя рожден ден с пищен гала-концерт в залата на читалище „Дружба“. Детският спектакъл бе създаден по стихове от новата книга на директорката на учебното заведение Мария Желязкова „ И ний сме част от твоята история”, по музика на Мара Баракова. В следващата част от програмата публиката стана свидетел на сценки от миналия бит на Харманли, народни песни и танци.

„Няма нищо по- хубаво от това да видим плодовете на своя труд, да усетим доверието и благодарността на хората, поверили ни невръстните си деца. Грижите за техните първи стъпки в живота са повече от задължение. Това е отговорност, с която се гордеем”, каза Мария Желязкова, която също участваше в спектакъла, преоблечена като дядо с мустаци.

След края на представлението лично кметът на Харманли Михаил Лисков връчи дипломите на „абсолвентите” от випуск 2010 – свидетелство за завършена предучилищна подготовка. Деца и възпитатели получиха много цветя и поздравителни адреси от община Харманли, местни учебни заведения, родители и присъстващи граждани.

След концерта във фоайето на читалището зрителите разгледаха изложба на учениците на художника Пенчо Лозанов. Всеки млад талант, участник в нея подари творбата си на своите родители.

Щерю Щерев

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини