От х:

Днес в x:

Промоция: 2.50 кило череши плюс усмивка

Лъскавите череши отбиха доста хора от пътя

Стопаните на черешови градини край село Крепост преоткриха основните закони на успешната търговия. Ниски цени и учтиви и красиви продавачки. В повечето случаи.

Най-ранните череши в региона тръгват от 2.50 килото. На нито една от сергиите не надвишаваха 3 лв. За сравнение, миналата година почнаха от 6 лв. Сега на толкова ще се продават едрите „хрущялки“, сорт череши който ще стане готов към началото на юни. Някои имаха „хрущялки“ още от сега но ги мъчеха на 5 лв. Не вървяха.

„Не щат чедо“ закахъри се стара жителка на крепост с над 30 години стаж на сергията с череши. До нея малко по млада жена само дето не постели килим за да изкуши пътниците на луксозно Ауди А 8 да купят. Младежът и красивата девойка склониха на 2 килограма.

Красиво и вкусно

Най-големи обороти правеше чаровната Лили. Миньончето спираше доста коли до скромната сергия и с комбинация от чар и срамежливост успя да пласира десетина килограма за по-малко от час. С усмивка се предлагаха дегустации на различните сортове. Накрая пожелание за приятен път.

Лили продаваше ударно

От Крепост са налучкали правия път по трудния начин. Миналата седмица килото е струвало 7 лв. Имало е дни без никакви продажби.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини