От х:

Днес в x:

Хасковлийка звъни за пожар, карат я да пише жалба. ГЕРБ и РЗС срещу 10 млн. за Хасково. Преглед на печата

Хасковлийка звъни за пожар, карат я да пише жалба, анонсира в заглавие над главата „Хасковска Марица”. Текстът е водещ на 3 страница. 74-годишната Елена Христова подала сигнал в пожарната, а оттам я карали да пише жалба до общинската служба КОРЗ. Пожарът избухнал в боклуци край бившия комин на ТЕЦ-а, а хаскловийката се опасявала огънят да не се прехвърли в лозето й.

Съветници с декларация срещу Ив. Стаматов, пише в другия акцент на първа страница. ГЕРБ бойкотира документа заради опасения от политически натиск.

70 млн. лв. годишно плащаме за забавената железница, акцент от 2 страница. По думите на транспортния министър сме успели да забавим и скоростния влак, изграждането на трасето закъснявало, а програма ИСПА не може да бъде удължавана.

Иван Маринов – младеж на 80, пише още на страницата. Тази вечер младежът ще отпразнува юбилея си в КДК.

Знаковият скандал между вътрешния министър Цветан Цветанов и шефа на митниците Ваньо Танов – на 4 страница.

Разпускат Свиленград до второ нареждане, пише в акцент на спортната страница. Футболистите си търсят нови отбори, бъдещето обвито в мъгла, добавя изданието.

Рокери ли? Пробвайте стънт! Материалът от 12 страница описва нови, спиращи дъха автокаскади.

Губим 70 млн. евро за бавене на скоростния влак, пише в акцента на първа страница „Новинар юг”. Думите са на транспортния министър Александър Цветков.

ГЕРБ и РЗС срещу 10 млн. за Хасково, заглавие над главата на вестника. Съветниците от Бойко Борисовата партия отказали да подпишат декларацията до комисията за защита на конкуренцията. Сигналът до нея пък е подаден от Стаматов – човек на Яне Яневата РЗС.

Скандалът с проекта за паркове и градинки в Хасково тепърва ще набира скорост.

Диа среща Шарапова, още един акцент в заглавие над главата в „Новинар юг”. Днес ще се играе може би най-важната среща в кариерата на хасковлийката – срещу бившата №1 в тениса Мария Шарапова.

Спипаха над 3 кила барут за ракети, водещо заглавие от криминалната страница. Става дума за откритите в пункт за скрап боеприпаси и барут.

Маргото атакува модата, акцент от 12 страница. Едрогърдестата блондинка имала планове в модата, но не на подиума, а около него.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини