От х:

Днес в x:

Емил Лещански: Аз не информирам, аз правя прогнози

Емил Лещански, астролог

-Г-н Лещански, какво ще кажете на хората, които изкараха нощта на 19 април 2009 година на открито?

- Нищо няма да кажа. Вашите общински власти казаха, че е имало две три палатки. Не ми говорете глупости. Това, което се говори - за 6, 7 степен -това не са мои думи, това са думи на журналисти.

Ако някой хвърля кал в лицето ми, това е негов проблем, не е мой. На никого не съм направил зло. За стотен път повтарям тези думи.

- Хората се изплашиха и напуснаха града.

- Не ме лъжете. Вашата областна управителка Йовчева каза, че е имало две три палатки. Това е отговорна инстанция. Който е имал работа, е напуснал града. Това са нейни думи.

В света са познати над 180 000 болести, от тях се лекуват 150. Какво ще кажете? Как се е стигнало до лечението на болестите през вековете. За да намеря максимално точно време, аз съм правил изчисления. Явно първоначалните данни не са отговаряли на истината. Щом базата данни не е вярна и изчисленията ще бъдат неверни. Това е положението.

-Чувствате ли се виновен?

- Аз да съм виновен?! Не знам защо ми задавате този въпрос.

Представете си обратния вариант. Става земетресение. Преди това хората са предупредени. Всеки ще намери начин да спаси себе си. Аз съм го направил, защото не бих искал да се получи такова нещо. Психоза не съм всявал, аз не съм институция. Ако на вас ви кажат от една банка, в която си държите парите, че е фалирала, това ще е информация. А аз правя прогнози.

-Бихте ли направили пак подобна прогноза?

- За кого да направя подобна прогноза? Вече хората не ме интересуват, защото те имат нелигитимно отношение към мен. Крият се зад общия вик, както правят и журналистите. Вашата областна управителка по това време каза, че ако някой е напуснал града, то той си е имал работа. Тя е официална институция.

- След 24.00 часа същата нощ в парк Кенана беше пълно с хора.

- Защо не го показахте. Видях една единствена снимка, която е заснета отгоре. Не ме правете на идиот. Занимавал съм се с фотография 20 години и всичко знам за нея. Не се прави така панорамна снимка. Панорамна снимка се прави, когато апаратът е хоризонтално на земята и в дълбочина. Как ще снимате отгоре една палатка?

Христина Котларска

В интервюто са ползвани въпроси и на други медии

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини