От х:

Днес в x:

Най-бързият трабант в ЕС подгони БМВ-та в Хасково

Трабантът-преследвач захапа марковите возила

Най-бързият трабант в Европа хвърли ръкавици на серийни и спортни автомобили в състезанието „Писта Хасково затворен маршрут“. Автомобилът на бургаския клуб „Вромос“ си е досущ като соц-любимеца на българите, купето му е от пресован картон, също толкова тясно и неудобно.

Вместо недоносче на автомобилната индустрия, трабантът е истински „звяр“ под капака, похвалиха се хора от бокса му. Пилотът Станимир Урумов разполага с двигател на Рено, V-16, 1.8 кубика. Двигателят е задно разположен, купето допълнително укрепено с метални греди. Трабантът без проблеми вдига 180 км в час, категоричен е пилотът. В бокса обявиха, че това е най-бързия трабант в Европа, било проверено. Като се има предвид броя останали коли от тази марка, може и да са прави.

Трабантът ще е фаворит в най малкия клас Е.

Следващите класове са Х, N/ серийни автомобили/ и А/ заводски спортни/. Колите са двигатели от 1000 до над 2000 кубика. Класовете се различават по теглото на автомобилите и допълнителните подобрения в тях.

Ключовият обратен завой по "Раковски" е най-рисков

Утре от 11 часа те ще стартират в три серии. Всяка серия ще завърти по 12 обиколки за определяне на победителя. Пилотите бяха единодушни, че трасето е по-добро от миналата година, заради променения шикан по "Васил Левски". Маркиран с автомобилни гуми, той се разпадал много бързо миналата година и това поставяло пилотите в неравностойно положение.

Ремонтните екипи имаха много работа в първия ден на ралито
Гордостта на японската автомобилна индустрия-Субару

Стотици хасковлии проследиха днес следобед свободната и официална тренировка. Всеки тим имаше по 30 минути за да се запознае с трасето. Една от първите коли, тръгнала по него, успя да катастрофира на детелината на моста, след като пилотът изтървал управлението. Леко смачкани ламарини били единствените последствия, не особено словоохотливо обясниха от потърпевшия отбор.

Г.Христов

БМВ и Ауди преобладаваха
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини