От х:

Днес в x:

Хасковската болница заработи 2 млн. от морбили

Хасковската многопрофилна болница заработи 2 млн лева за два месеца от притока на болни от морбили. За това съобщи директорът на лечебното заведение д-р Тодор Пандов. По време на най-големия пик на болестта през март, приходите възлизат на 1 млн 49 хиляди лева. Въпреки че през втората половина на април постъпилите с морбили са паднали рязко, заработената сума е 920 хиляди лева. Сумата е двойно по-голяма от традиционната месечна заработка на МБАЛ която се движи около половин милион.

По време на върха на епидемията от морбили пациентите бяха толкова много, че се настаняваха освен в инфекциозно и в ушно и очно отделения, а единични случаи и в ОАРИЛ. Във всеки един момент имахме по 150 пациенти с морбили седмици наред, припомни д-р Пандов. Втората причина за нарасналия приход е в отличната работа на колегите, които съвестно си изпълняваха задълженията, допълни Пандов и сравни: години наред получавахме по 400 хиляди на месец от клинични пътеки, сега и без морбили вдигнахме приходите на 500-600 хиляди лева.

Лошото в случая е, че макар и фактурирани, парите още не са пристигнали в лечебното заведение. Обещанието на здравното министерство е, че до края на май ще бъдат разплатени всички дължими суми. В хасковската болница не са взимали заплати от март, изплатени са само авансите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини