От х:

Днес в x:

Любимчанка променя преподаването на Българския в училище

Дочка Кючукова

Електронен самоучител по български език и помагала за самоподготовка в началния курс, подготвени от учителка от Любимец,  ще бъдат предложени като добри практики на учителите от цялата страна от Министерството на образованието.

Това е резултат от призовата 3-та награда за доклада на любимешката начална учителка Дочка Кючукова на националната конференция „Училището желана територия на ученика“. Форумът цели вкарване в образователната система на иновации и модерни подходи в преподаването.

В доклада, Дочка Кючукова развива цяла система за електронно преподаване на граматиката, синтаксиса и стилистиката в българския език. Програмата превръща иначе скучната материя на точките, запетайките и пълните членове в приятно занимание за децата. Материалът се усвоява под формата на тестове, ситуационни игри, загадки. Най-ценното е, че електронното помагало може да се използва за самоподготовка вкъщи. При това, без намесата на родител, уточни Дочка. Учителката е подготвила електронни самоучители и в 4-те предмета, по които се провежда външно оценяване за четвъртокласници, плюс електронна енциклопедия за Космоса.

Малшанс за Любимчанката бе, че в нейното направление имаше идентичен доклад, но на преподавател от считаната за много елитна пловдивска езикова гимназия „Иван Вазов“. Накрая победи престижа на учебното заведение, макар самият победител да е признал, че помагалото на Дочка е по-добро.

Педагогът бе специално поздравен и от шефа на образователния инспекторат Иван Панайотов

Освен поздравления за отличната работа, Кючукова получи и парична награда от 800 лв, плюс честта помагалото и да бъде предложено от МОН на началните учители в цялата страна.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини