От х:

Днес в x:

Възрастни се надпреварват със скъпи играчки

Някои си падат не само по футбол

40 състезатели по корабомоделизъм премериха сили на язовир „Кюмюрлука“ в Харманли, в първия кръг от държавното първенство. Най-оспорвана бе борбата в скоростните модели за групови надбягвания. Сред майсторите там изпъкваше световния шампион Йосиф Антонов Христов от Габрово.

Участваха цели 14 юноши. Мнозинството от тях бяха групирани в другия клас радиоуправляеми модели за фигурен курс. Корабчетата които са копия на истински модели кораби, се оценяха за изработка, но и за чисто преминаване на гъсто наредено с препятствия трасе. 17 годишния Димитър Петков от Харманли показа най-добър резултат в сутрешната сесия със своя товарен кораб. Зад него на старта се подредиха траулери, платноходи и катери.

Групово преследване
Фигурен курс
Димитър Петков със своя товарен кораб

Участниците са по-малко от предходни години заради кризата, обясниха организаторите. Всеки модел струва около 200 лв, най-евтиния електродвигател добавя още поне 50 лв. Апаратурата за радиоуправление пък струва поне 400. Това е и най-евтиния модел. Много от корабите търпят и аварии в „открито“ море, което предполага честа подмяна на частите. „Скъпо, ама краста“ чистосърдечно признаха 50-60 годишни мъже и с това обясниха нарастващия отлив на деца и младежи от корабомоделизма.

Г.Христов

Скъпите играчки дават чести дефекти
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини