От х:

Днес в x:

Кметът задраска спорта в Младежкия център

Гимнастиката е най-успешния спорт на Хасково, според местната власт

Ликвидиране на щатните бройки за треньори по видове спорт в ОП“Младежки Център“ предлага в докладна записка до общинския съвет, кметът на общината Георги Иванов. Предложението ще се обсъжда на сесия на местния парламент в последния петък на април.

Предложението е мотивирано с дублирането на функциите на щатните спортни треньори, с тези в клубовете, някои от които ползват бази на ОП „Младежки център“ За пример е даден гимнастическия клуб „Юнак“, ползващ едноименната зала. Открива се нов щат на ръководител на спортната база към центъра, с цел по доброто и стопанисване.

На самия СК „Юнак“ се предоставя за безвъзмездно ползване за неопределено време на цялата спортна зала "Юнак". Това е в друга докладна, по мотивирано искане на председателя на гимнастическия клуб Милко Петров Ранчев. Мотивът е големите спортни успехи, които гимнастиката на Хасково е постигнала в последно време. Заради специалните уреди в „Юнак“ други спортове там не могат да бъдат развивани.

Със същия мотив - големи успехи на аеробик клуб „Мега спорт“ се предоставя безвъзмездно за 10 години метален павилион от 140 квадрата на улица „Дервент“.

135 квадрата зала в ОП „Младежки Център“пък струва 202.50 стотинки месечно без ДДС, по докладна по искането на Дорина Инджова от танцов клуб „Тангра“ за отдаване на помещение под наем.

Клубът по спортни танци „Гранд“ не присъстваше в списъка на докладните, които ще се обсъждат идния петък. Помещаващият се от 10 години в Младежкия център клуб, окончателно остава на улицата, въпреки че по признанието на директора на центъра Деян Янев, това е единствения лицензиран спортен клуб, който развива дейност в общинското предприятие.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини