От х:

Днес в x:

16-годишен сирак с шанс за семейство. Марашев шеф на митницата за 30 минути. Преглед на печата

Марашев повърнат за шеф на митницата, стилно заглавие над главата в „Новинар юг”. Бившият началник бе възстановен на поста от Върховния адниминистративен съд.

„Хасковска Марица” също акцентира във водещо заглавие върху новината за Марашев. Но допълва, че той е бил шеф само за 30 минути. След което излязъл в годишен отпуск. Като се върне, навярно ще го уволнят. Този филм сме го гледали неведнъж.

16-годишен сирак с шанс за семейство, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Момчето било вписано в регистъра след промените в закона, които позволяват това да става по облекчен ред, ако родителите не се интересуват от него в срок от 6 месеца.

Полицаи чакат побойник 8 часа да изтрезнее, пише още на първа страница в „Хасковска Марица”. Става дума за инцидента в Харманли миналия ден, когато двама се сбиха. Единият е в болницата, другият – в ареста.

След „Южна пролет” пробвайте на Запад! Под това заглавие изданието публикува материал за вчерашната среща на журито на конкурса с дебютантите. Цитираните думи са на Здравка Ефтимова, която била много впечатлена от книгите им.

По темата „Южна пролет” „Новинар юг” отделя значително повече внимание. На последната страница дори са публикувани в аванс имената на лауреатите, които трябва да бъдат обявени официално по-късно днес. Според изданието наградата за поезия отива при Ясен Василев, за белетристика – при Николай Фенерски.

На 6 страница има интервю с поета Гриша Трифонов, чиято премиера на книгата „Югоизточната порта” бе миналата вечер.

На съседната 7 страница пък е похвално слово от Недялко Бакалов за Александър Шпатов, който запали огъня на „Южна пролет” тази година.

Изобщо тези дни Хасково е залят от поезия и проза. Но общо взето в бастуна на Любомир Левчев, с чиято помощ поетът докуцука до сцената на театъра, май имаше повече поезия, отколкото чухме и ще чуем днес.

3200 семейства искат сираче, акцент от първа страница в „Новинар юг”. Данните са от дирекцията за социално подпомагане.

Бол нитрати в нормата, леко озадачаващо заглавие от 2 страница. Става дума за зеленчуците, които са бъкани с нитрати. Те обаче са в нормата. Освен това норма имало само за спанака и марулята, останалият зарзават е безнормен.

Но това не е беда, ако човек обръща по-сериозно внимание на чашата, отколкото на чинията си.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков        

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини