От х:

Днес в x:

Фолксваген чукна таксиджийка ветеран на Освобождение

Лек автомобил Фолксваген Пасат се заби под прав ъгъл в такси на кръстовището на булевардите "Илинден" и "Освобождение". Въпреки тежкия удар потърпевшата Дачия бе пострадала значително по-малко от Пасата, който бе с помляна предница.

Инцидентът станал в 13 часа, когато идващия по "Освобождение" Фолксваген тръгнал да пресича кръстовището. Шофьорът Пламен Николов от Хасково пътувал за Кърджали. Заради колоната коли пред него той не видял, че и таксито също е в центъра на кръстовището и продължил движението си по Илинден в посока читалище "Кадрие Лятифова". Пасатът се забил в предната дясна врата на Дачията и впоследствие в крайпътните перила. От удара водачът на таксито Зорка Петкова е с травми по гърдите и краката. Откарана в спешното, жената бе в шок. Тя не помнеше курса си на движение нито дали е имала пасажер в колата. Видимо се успокои, когато разбра, че е била сама във возилото. Според версия на полицията обаче таксито също се е движело по "Освобождение", но в противоположна посока и на кръстовището е пробвало ляв завой. Според разследващите вероятно някой е тръгнал на червен светофар.

Таксиметровия шофьор Зорка Петрова

Тестът с дрегер показа, че водачът на Фолксвагена не е употребил алкохол. Колеги на Зорка от нейната фирма "Скай" такси пък заявиха, че тя не близва алкохол от години. Жената е шофьор от десетилетия, от много години кара и такси.

Георги Христов

Пламен Николов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини