От х:

Днес в x:

Търсят масов гроб край Свиленград.КАТ дебне със скрита камера. Преглед на регионалния печат

"Ровят с Момата за масов гроб", съобщава в заглавие над главата вестник "Новинар юг". От три дни криминалисти претърсват местност край Свиленград за още трупове. Местата били посочвани от килъра Недялко Димитров-Момата, който скоро получи доживотна присъда от ХОС. Засега няма открити тела, най-вероятно Момата просто е искал да излезе от килията в Пазарджик, коментират от пресслужбата на ОДП Хасково.

"Мая и Петя вдигат за Израел", също водещо заглавие. Това са щангистките от хасковския клуб Мая Иванова и Петя Колева. Най-успешните момичета на треньора Живко Архондев ще се състезават за чужда държава, след като родните щанги се затриват окончателно. До тази развръзка се стигна, след като спортният министър Свилен Нейков поиска от Върховния съд да отмени собствената му заповед за отнемане на лиценза на федерацията на Антон Коджабашев. Същият, който натресе 20 положителни допинг проби на български тежкоатлети, заради което наши спортисти бяха изхвърлени от всички европейски състезания. Нейков е  поредният герберски министър, който отменя собствените си заповеди. Веднъж решава нещо, само за да поиска противоположното малко по-късно. Светлият пример на Дянков трябва да се следва.

"100 лв питон в хола" - челно заглавие в "Новинар юг". Това била минималната цена за 1-метров кралски питон. Тъй като поради размерите си няма да се справи с тъщата, а по-големите стурват безбожно скъпо, може да пропуснете тази информация за цените на екзотични влечуги.

"10 четириноги ченгета си взеха изпита". На полигона край частното стрелбище 10 верни приятели на човека показаха как се обезвреждат бандити. И тук важи правилото "който го може, си го може", независимо от възрастта. 10 годишният Сам е прехвърлил възрастта за пенсия, но се справя по-добре от доста по-млади четириноги полицаи.

"НАП взе паспортите на 3-ма заради дългове".10 автомобила и 15 банкови сметки запорирани за първото тримесечие на 2010-та година. Информацията е на страница 2-ра.

"Търсят още 10 убити от Момата край Свиленград", водещо заглавие с огромен шрифт над главата на "Хасковска Марица". Криминалистите от три дни търсят кости и не могат да намерят. Момата бил казал, че убил още 10 души. Момата съща така каза, че е и ангел на възмездието и че вярва в прераждането и прочие дивотии. По дирите на една от тях са сума ти ченгета и репортерите на местните вестници.

"Пламна фурна на парламентарист", друг акцент от първа в "Хасковска Марица". Бивша фурна се запали по неустановена причина вчера следобед. Тя бе в близост до социалния дом "Надежда", зад старата автошкола. Вътре нямало нищо, обясниха собствениците. Един от тях е Георги Колев, който работил като икономист в парламента.

"КАТ ни дебне със скрита камера". Такава била монтирана на "неуниформена" патрулка, докато другата видеокамера, които използват пътните полицаи, е в обичайния за тукашната полиция "Опел Астра". Камерата прави 5-секунден клип и отпечатва 4 снимки, а на тях се вижда както колата и номера, така и водача. Така че няма мърдане за прегрешилите шофьори.

"И кореспондентът на БНР на съд заради Куйович". Това е Дора Атанасова, която била разпитвана и от ДАНС откъде се е сдобила с материалите за репортажите си. Искали нейните източници на информация. Тя съвсем законно отказала да им ги даде. Куйович я съди, защото го била оклеветила и обидила. Така Куйович съди вече двама журналисти от Хасково, Атанасова и репортерът на "Хасковска Марица" Христо Христов. Добре, че няма интернет в килията си.

"Орхан Шабан прави ФК "Топлика" общински". Спортна информация, развита на страница 6-та. Кметът на община Минерални Бани Орхан Шабан ще "национализира" местния футболен тим, който явно ще мине на общинска издръжка. В Баните имат пари за футбол.

Това бе по-интересното от местната преса

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини