От х:

Днес в x:

Трета доживотна присъда в Хасково: за убиец на таксиметров шофьор

Назъм Азиз слуша присъдата си

Доживотна присъда за убийството на таксиметровия шофьор от Хасково Димитър Манолов-Бимбо, получи днес от окръжния съд Назъм Азиз от кърджалийското село Светулка. През лятото на 2006 г. той екзекутира с куршум в главата таксиджията близо до село Гледка.

Очевидец на убийството бил Ерай Юсуф, спътник на Назъм. Първоначално той бе привлечен като съучастник, но по-късно стана основен свидетел на прокуратурата и обвинението срещу него бе снето.

През 2008 година Назъм Азиз бе осъден на доживотен зотвор в Хасково, но пловдивският апелативен съд върна делото за ново разглеждане заради пропуски.

Така процесът в Хасково започна отначало. Днес той приключи с абсолютно същата присъда.

Освен това Назъм бе осъден да заплати по 80 000 лева кръвнина за двамата сина и вдовицата на Димитър Манолов. 50 000 обезщетение бе присъдено и за бащата на убития – Милан.

Това е третата доживотна присъда, която постановява хасковският окръжен съд от началото на 2010 година. Първата бе преди десетина дни – на Христо Лазов, за бруталното убийство на Минка Андреева от Димитровград. Втората бе миналата седмица - срещу килъра Недялко Димитров Момата.

И утре се чака подобна тежка присъда - за убиеца от Одринци Ангел Димитров - Дявола.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини