От х:

Днес в x:

МВР Хасково работи денонощно заради калпав софтуер

Паспортна служба към МВР Хасково препоръчва  процедура на делегирано предаване на новите документи за самоличност, с цел да заобиколи проблемите в софтуерната си система.  Досега подобна процедура не бе разрешена от закона, който изискваше само лично получаване на документите.  Получаване от друг бе възможно  само с нотариално заверено пълномощно. Оказа се обаче, че законът бил променен в последните дни. Сега друго лице без пълномощно може да вземе документите, ако в подаваното заявление предварително са посочени имената му. Промяната в закона явно бе убягнала и на шефката на паспортна служба Снежана Митошева, която на въпрос допустимо ли е други лица да взимат документите на титулярите каза "Тази ситуация я няма в закона". Уточнението по законодателната промяна направи днес лично пресаташето на МВР Нина Николова.

За казусът сезираха гражадани, които вече 4-ти ден чакат новите си паспорти.  

Процедурата по делегиране получаване на личните документи, МВР Хасково препоръчва най-вече на лица с двойно гражданство, при които има опасност да не могат да се върнат в родината си заради изтичане срока на старите документи и липса на нови. Засега има 4 подобни случая в Паспортна служба Хасково. От полицията осъзнават проблема, но както заяви шефът на отдела, Снежана Митошева, тази ситуация я няма в закона.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, вчера и днес в цялата страна паспортните служби работеха от 8 сутринта до 2 следобяд. Заради проблеми в софтуерната система обаче, вчера в Хасково не бе издаден нито един документ. Затова днес службата работеше доста след крайния срок.

Повече подробности за съботно неделния наплив към паспортните гишета в Хасково и поредните куриози в чакане на новите документи ще научите от видеорепортаж малко по-късно.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини