От х:

Днес в x:

Наши кауни в Сърбия, кметът на Крушевац в Хасково през септември

Янко Митев (вдясно) прегръща живата легенда на сръбското кино Бата Живоинович, а легендата прегръща сръбската художничка Мария Стоядинович

От сръбския град Крушевац се завърна снощи делегация от “Кауни” - представители на Хасково на големия международен фестивал “Златна Кацига”. Крушовчани имаха голямото удоволствие да се порадват на чудесната изложба на нашия карикатурист Живко Тенев – GISEN . На откриването й присъстваха едни от най изявените карикатуристи на Сърбия, а официални гости бяха кметът на града, големият сръбски кино и телевизионен режисьор Дарко Баич, както и живата легенда на сръбското кино - самият Бата Живоинович.

Сред селектираните и издадени в каталог карикатури на художници от целия свят е намерила място и карикатурата на хасковския художник и карикатурист Борислав Данев.

По време на официалния концерт с награди в препълнената зала  в града участниците и гостите на фестивала бяха поздравени  от Янко Митев. Една нашенска песен изпълни младата, но много талантлива народна певица Яна Желева. Делегацията бе приета лично от кмета на град Крушевац, който заяви, че с нетърпение чака месец септември, когато ще посети нашия град.

Откриването на изложбата на Живко Тенев в Крушевац можете да видите и във "видео новини".

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини