От х:

Днес в x:

Виртуални опити по химия в ПМГ

В ПМГ изучават предметите виртуално

В хасковската природоматематическа гимназия „ Акад. Боян Петканчин“ ще изучават химията виртуално. Това ще е възможно с новия софтуер разработен от деветокласничката Йовелина Зинкова. Тя бе част от проекта на ПМГ, който спечели първо място на областната конференция „Училището желана територия за всеки“ в раздел Гражданско образование и извънкласна и клубна дейност. Проектът ще участва на националния кръг във Варна през април. Ако спечели, ще получи одобрение практиките в проекта да бъдат включени в националната учебна програма.

Проектът на ПМГ е съвместен между учители и ученици. 9-класничката Лидия Янчева разработи учебно помагало за изучаване на английски език, а учителките Минка Киркова и Коля Петрова - помагало по информатика.

НУ „Христо Ботев“ град Любимец спечели първо място с проект за електронно учебно помагало за децата от 1-ви до 4-ти клас. Негов автор е учителката Дочка Кючукова. Подготвени са и тестови задачи за външно оценяване на 4-тите класове.

Директорът на ОУ „Любен Каравелов“ - Узунджово, Ваня Димитрова, спечели първо място в направление „Иновации в училищния мениджмънт“. Той е на тема „Ефективност на труда на директора в училището“.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини