От х:

Днес в x:

15 °C

Багери подкараха ромската махала. Дължат 750 бона за вода

Багерите тръгват към Махалата

7 наказателни групи охранявани от полицайска патрулка, подкараха с багери ромите длъжници от кварталите "Република" и "Възраждане". Всички които дължат няколко сметки за вода ще бъдат прекъснати, категорична бе инж Мариела Чонкова ръководител отдел продажби във ВиК Хасково. Тъй като това са поне 800 души, разкопаване ще се извършва само за най-големите абонати. Те са 20 като дължат сметки започващи от 1000 лв нагоре. Шампион е Щерю Ангелов със задължения от 2406 лв. Не бил плащал вода от точно от 10.

В отговор Щерю се оправда че от ВиК му взели водомера и не знаел колко вода хабял. Не работи от 2003-та защото бил опериран. Не било удобно да се каже от какво. С него живее майка му и 28 годишния му син. Той от своя страна започнал работа съвсем отскоро и досега не плащал сметки. Оказа се че 3 членното семейство живее от пенсията на бабата-200 лв. С нея се плаща тока. За миналия месец бил към 150 лв. Плащали, щото иначе енергото изключвало.

20 длъжници подлежат на разкопаване и прекъсване от водопровод

В Къщата на „Нешо Брайков” 13 живеят поне 6 души, ние ги отчитаме като двама по адрес. Водомерът е негова собственост никой не може да му го вземе, катгорична е инж. Чонкова. Такива нелегално прикачили се като него има много. Някои са се свързали пак след като сме ги прекъснали, допълни тя.

Гръмогласната група жители на Република не създаваха проблеми под бдителния поглед на полицията

Само от Република и блоковете под ВиК, дружеството има да събира 750 хиляди лева. А общата сума на неплатените задължения към „водното” е 1 млн 200 хиляди лева. Вие си направете сметка, какъв процент е това, допълни Чонкова.

Инж. Чонкова
Щерю Ангелов

Врелите и кипели инкасатори на дружеството отхвърлиха с насмешка обичайните твърдения на живеещите роми, че не работят и нямат пари. Миналото лято след експедиции в махалата са събрани 96 хиляди лева задължения. Тази година, само след седмица затапвания пак от там, са събрани 73 хиляди. Въпреки разлютените спорове които съпътстват такива акции, досега е нямало случай на опит за физическа саморазправа, обикновено всичко свършва с плащане, коментират те.

Това са само неплатени сметки. Ако начисляваме и глобите става страшно, уточни инж. Чонкова. По закон нелегален абонат се санкционира със служебно начислени 80 кубика на месец, при цолаж 1/2, за 1 година назад. Това са 960 кубика-над 2000 лева. Отделно ако се спазват правилата, прикачилите се незаконно отново, подлежат на криминализиране на деянието. И им се начислява допълнително 10 хиляди лева глоби за щети. ВиК обаче не отговори на въпроса, вярва ли че тези пари могат някога да бъдат събрани.

Ромите наизлязоха да бранят къщите си

Разкопавания няма да се предприемат на асфалтираните улици. Единична такса към общината, при разкопаване на асфалт е 600 лв. Тези пари ще се натрупат към загубите на дружеството и съответно към коректните абонати, обясниха „водните”. В такива случаи се затваря само главния кран или се слагат тапи. Акцията продължава и утре по улиците Ятак, Варшава, Ястреб и др.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
27 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
27 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
27 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
27 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
27 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
27 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
27 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
27 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
27 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
27 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
27 ное 2020
Последни новини