От х:

Днес в x:

Българките си падат по мъжкарите

Българките си падат много повече по мъжкари, отколкото по кавалери с нежни черти на лицето, за разлика от жените в Северна Европа, които предпочитат точно обратното, пише в-к "Труд", цитиран от КРОСС.

Това показват резултатите от британско проучване, което се опитва да намери връзка между предпочитанията към определен мъжки физически тип със степента на здравословен живот в различни държави по света.

Оказва се, че колкото е "по-здрава" една страна, толкова повече гражданките й си падат по мъже със женствени, изфинени линии на лицето. България е в категорията - сравнително ниско ниво на здравето (индекс от минус 0,57) и предпочитане на мъже тип "мачо" (индекс 0,50), сочат данните от изследването на екип от Университета в Абърдийн, Шотландия.

Най-висок резултат в полза на мачосите дават в Бразилия - 0,55 (където е отчетен и най-нисък "здравен индекс" - минус 2,44). следвана от Мексико (0,52), България (0,5) и САЩ (0,48).Интересното е, че в Турция, Румъния и Русия здравният индекс е по-нисък от българския, но там по не харесват мъжкарите от жените у нас. В Швеция резултатът за мъжкарите е най-нисък (0,32).

Българките и румънките показват най-голямо отклонение от общата тенденция. Нашенките изненадват с предпочитания към мъжкари, а северните ни съседки - към по-фини мъже.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини