От х:

Днес в x:

МВР – Хасково с благодарствено писмо към 20-годишен мъж, помогнал за залавяне на крадец

  20-годишният младеж от Димитровград, който помогна за залавяне на грабител в Бригадирския град, получи благодарствено писмо от Областната дирекция на МВР в Хасково. То му бе връчено от директора на структурата старши комисар Чавдар Георгиев в присъствието на началника на Районно управление -Димитровград -главен инспектор Християн Христов.

  Благодарственото писмо е за доблест и граждански принос.

  Директорът на полицията се ръкува с младежа с думите: „Обществото ни има нужда от млади хора като Вас, благодаря Ви“.

  Преди дни мъжът помогна да се залови познайник на полицията, задигнал дамска чанта на негова съгражданка с пари, дебитна карта и лични документи. Младежът паркирал колата си на улица „Васил Друмев“ в квартал „Славянски“, когато чул виковете на потърпевшата жена. Видял, че срещу него бяга мъж, държащ чанта. Без да се замисли и за миг, младият мъж пресрещнал грабителя, съборил го на земята и му отнел откраднатата чанта. Нападателят на 23 г. успял да избяга, но за минути бил задържан от полицейските служители по описание на младежа.

  Пред директора на МВР-Хасково момчето заяви, че нито за миг не се е поколебал и вярва, че така би постъпил всеки добър човек. Старши комисар Георгиев изрази своите най-добри чувства и към родителите на младежа, възпитали го в смелост, добрина и съчувствие.

  Доблестният младеж не даде съгласие да му бъде споменато името и да бъде сниман, защото е убеден, че не е сторил някакъв голям подвиг.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ян
   янко найденов
   20 -14
   14:31, 13 май 2024
   да бяха снимали младежа в лице , а не милиционера.
   • Бъ
    бъзз
    20 -6
    15:58, 13 май 2024
    Найденов, да беше прочел статията, преди да изпишеш коментарченцето си!
  • 2
   Ал
   Алекс
   14 -2
   18:53, 13 май 2024
   Пример за подражание! Браво на младежа и на неговите родители за възпитанието! Ст. комисар Чавдар Георгиев и гл. инспектор Християн Христов не притежават изброените качества: смелост, доброта и съчувствие. Тези качества са напълно непознати за тях
  • 3
   По
   По данни от РУ Хасково
   10 0
   12:42, 14 май 2024
   Руснака не произвежда наркотични вещества в жилищни сгради от 2019г.
  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини