От х:

Днес в x:

Жандармерията претърсва имоти в Свиленград и Хасково, свързани с бивши митничари

Полицейска операция се провежда в хасковска област във връзка с Агенция „Митници“. Жандармерия влезе в офис сграда в Свиленград, предаде БНТ.

По неофициална информация в граничния град са били посетени още 2 адреса, както и два в Хасково. Става въпрос за жилищни и други имоти, свързани с бивши и настоящи служители на различни нива в Агенция „Митници“. Сред тях има и имот на човек на ръководна длъжност.

На този етап няма информация за задържани и дали е иззето нещо при претърсванията.

По-рано днес Държавната агенция Национална сигурност проведе акция в София, като влезе в Агенция „Митници“. Бяха претърсени и офиси, както и жилището на директорът на митниците Петя Банкова.

Според информацията на БНТ, операцията на ДАНС е свързана с разследване на сочения за контрабандист Николай Николов - Паскал и неговите евентуални връзки, чрез които е осъществявана контрабанда.

Адвокатът на Банкова обясни, че не е извършван арест, а от кабинета ѝ са иззети изготвени от нея документи, в които си е водила бележки относно контрабандни канали, за които тя се е подготвила как да бъдат разбити, както и служебния ѝ компютър. От дома ѝ са иззети лични записки и договора за потребителски кредит на съпруга ѝ.

Шефката на митниците отрече да познава Николай Николов и заяви, че откакто е на поста, се бори с контрабандата.

„Преди няколко години Пламен Тончев (председателят на ДАНС - бел. ред.), по типичния за тях механизъм, реши да ме изпрати да работя в Благоевград за добро наказание и добри резултати. Това е основната им схема - когато някой им пречи, те го командироват някъде. В резултат на което казах, че няма да изпълнявам техни поръчки и напуснах ДАНС“, каза още Петя Банкова.

Министърът на финансите в оставка Асен Василев, той и премиерът в оставка Николай Денков не са били информирани за днешната акция.

Според него, ако няма сериозни доказателства, които да излязат в края на тази акция, то това е акция по сплашване на шефката на митниците.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини