От х:

Днес в x:

Григор, новият №9 в света: Показах, че още съм тук и мога да се състезавам с най-силните

Григор Димитров говори дълго на пресконференцията си след загубения финал в Маями от Яник Синер.

И изглеждаше позитивен, с усмивка анализира и коментира случилото се в последните седмици, без да отваря вратата за разочарованието от поражението в последния двубой. Или поне - не и видимо за репортерите.

От днес Димитров е №9 в ранглистата, като се завръща сред 10-те най-добри след 260 седмици отсъствие. Страхотно постижение за първата ни ракета.

"Синер играе на невероятно ниво - каза новият №9 в световния мъжки тенис за финала. - Той е най-добрият в света в момента. Да, никой не знае как щеше да тръгне мачът, ако бях пробил в началото неговото подаване (един форхенд на брейкпойнт излезе на милиметри в аут - б.р.).

Но когато той вземе предимство, става много трудно. Увереността му отива на още по-високо ниво и почти не бърка. На моменти си безсилен... Всеки има слабости, разбира се. Просто днес аз не ги намерих.

Следващия път срещу него ще опитам нещо различно. Яник играе невероятно, впечатлен съм как успява да го прави постоянно.

Като цяло обаче бяха страхотни две седмици и опитвам да се фокусирам върху позитивната страна на нещата.

Дадох най-доброто от себе си. Победих много добри играчи.

Очаквам с нетърпение следващия турнир, нямам време да съм разочарован. Трябва да преодоляваш бързо загубите, просто правиш следващата стъпка. Започва сезонът на клей, ще имам няколко дни почивка преди това.

Две позитивни седмици за мен, това е оценката ми. И не са само тези две седмици причината да се завърна в топ 10, а последните 7-8 месеца. Показвах добро ниво и постоянство в тях. Това е причината.

Щастлив съм отново да съм в десетката. Но целта сега е побеждавам останалите в нея. Някои от тях са от ново поколение, абсолютно различни. Нивото е много високо. Ето - Синер в момента е в страхотно състояние.

Подкрепата на хората и тук беше страхотна, накараха ме да се чувствам като рок звезда. Благодаря им, ще продължа да опитвам да ги радвам с добра игра и резултати.

За мен особено важно е, че показах, че още съм тук. И още мога да се изправям срещу най-силните.

И да ги побеждавам, както беше тази седмица, при това в поредни мачове." 

Източник: corner.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини