От х:

Днес в x:

7 жертви на потопа. Димитровград пред взрив. Преглед на регионалния печат

„Димитровград пред взрив, 100 евакуирани” съобщава „Новинар Юг”. Пожар в камион натоварен с бутилки метан доведе до отцепването на район в центъра на града. Инцидентът станал в 19.30 часа в понеделник. По това време в близкото кафене и около него имало над 100 души. Скоростно, всички били евакуирани. Слава богу, метанът в натоварените 200 бутилки не се възпламенил. Иначе щяхме да влезем в световните новини и то не със хубаво.

„600 бона топлят Михаля” друго водещо заглавие. Незавършения бежански център в свиленградското село Пъстрогор ще се топли през лятото с 613 хиляди лева. Тези пари са за закупуване на 416 хиляди литра газьол. В бежанския център обаче няма жива душа, обектът още не е пуснат в експлоатация щото няма нито акт 15, нито акт 16. Европейския и българския данъкоплатец наляха в този център над 6 млн лева. За нищо, обобщава вестника. Темата с агенцията по бежанците нашумя след обвиненията на премиера Бойко Борисов, че ръководството и точело държавата с милиони левове.

„Камбанарията до Девата от стъкло, алуминий и гранит” Финансирането било почти осигурено. Щяло да бъде в размер на 525 900 лева. Оществената поръчка вече била обявена. Камбанарията трябвало да бъде изградена до 30 януари 2011 г, но кметът Георги Иванов се надявал Камбанарията да бъде изградена още за денят на Хасково 8-ми септември тази година.

„Ивайловград на 2.8 метра над стената” Става дума за язовир Ивайловград който от няколко дни прелива неспирно. Водният стълб над язовирната стена бил близо 3 метра.

МБАЛ Хасково бърка в сметките си до три дни, съобщава от страница втора вестника. Толкова е законовият срок в който фирмата която блокира парите на лечебното заведение, трябва да отблокира сметките. Вчера двете страни се разбраха за поетапно изплащане на дълга от 83 хиляди лева.

„Кауфланд мина без глоба за врабчетата”, още от страница втора.

Метър вода затвори границата, от страница трета заедно с водещия материал там за пожара в камиона с метан.

„ В Езиковата и учителите в униформи” от страница последна. Там е разширения репортаж от честванията на патронния празник на ГПЧЕ „Асен Златаров”-Хасково. От самия празник няма много отразено, явно темата за униформите е по-интересната част.

Това по повод забележки на някои наши читатели, защо сме се занимавали с облеклото на учениците, като далеч по интересно било музикално хумористичната постановко и изпълненията на хора. Както се вижда и при колегите, сигурно хора и театъра щяха да са много интересни ако бяхме ученици от училището. Уви, повечето вече не сме ученици.

ФК Свиленград бягал в Гърция от идването на ЦСКА, научаваме от спортната страница. То от ЦСКА вече те се страхуват и аматьорските отборчета в Европа, ама за хората от Колодрума, идването на „червените” да тренират на тяхната база през зимата е голяма работа.

В апокалиптичен стил „Хасковска Марица” съобщава: „Първи 7 жертви взе потопът”.Водещото заглавие е набрано с огромен шрифт над главата на вестника. В материала развит на страница трета научаваме , че това били нелегални емигранти които пробвали да форсират границата разчитайки че контролът е по-слаб. Както е известно, в южната ни съседка наводненията са се превърнали в бедствие, а половината Одрин е под вода. Лодката на нелегалните се преобърнала, 8 оцеляли, 7 се удавили.

„ДАФ с 200 бутилки метал пламна в движение” Повреда в сдтартера предизвикала пожара, който можел да доведе до експлозия, уточнява вестника. На метри от инцидента има спирка на градския транспорт, плюс две от най-посещаваните кафенета в града. Май целия Димитровград трябва да прави курбан за здраве, щото взрив на 200 бутилки метан са….. Ако не им се вярва да поровят в интернет за да видят какво означава експлозия от метан, има достатъчно материали включително и снимкови.

Експлозии ще има, ама в Хасково и то в началото на следващата седмица. Тогава ще гръмнат 50 кила взрив под комина на ТЕЦ-а, съобщава вестника от страница втора. Толкова амонит ще бъдат заредени за разрушаването на комина. Преди няколко седмици двойно по-голямо количество не стигна за събаряне на сградата.

Униформите в Езиковата гимназия в Хасково и колко пари ще похарчи Свиленград за да си чисти боклука през годината, са другите теми от първа и втора страница. На 3-та-крими новини плюс подробности по информацията за първите жертви на потопа.

На страница 4-та е темата на броя: „Внимание! Законът за ГМО мутира в Алексей!” ГМО са генно модифицирани организми, в случая за производство на храни. Алексей не е роднина на авторката на текста. Това е наскоро арестувания бивш топ полицай, който се оказал мафиот. Но както и да е. Зачитаме:

„Темата за ареста на многофункционалната персона на Алексей Петров, засенчи далеч по важната-използването на ГМО у нас. Разрешаването на мутантите е далеч по важно от който и да е арестуван…” На мен толкова ми стига. Другите 6-7 хиляди думи на страницата ви чакат.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини