От х:

Днес в x:

Пералнята освободи парите на хасковската болница

Заради повредата в томографа, пациентите се пренасочват към частния кабинет във военна болница

Фирма "ПСК и Ко“ ще отблокира сметките на хасковската многопрофилна болница след споразумение с ръководството на лечебното заведение, подписано минути след 17 часа. След седмица на напрегнати преговори, бе достигнато споразумение дългът от 83 хиляди лева на лечебното заведение към фирмата за пране и стерилизация, да бъде изплатен на равни вноски през следващите 6 месеца. Месечната вноска ще е около 15 хиляди лева. Срокът за отблокиране на сметките е 3 дни. „Обещаха ни да го направят още утре“ лаконично коментира управителят на МБАЛ д-р Тодор Пандов.

Заради запорът още не са преведени авансите на служителите, нещо което ще бъде приоритет при възстановен достъп, допълни Пандов.

Дори и достъп до всички сметки, обаче няма да събере ресурс за поправката на повредения компютърен томограф. Уредът е най-модерният от своя клас в областта. Ремонтът му струва около 99 хиляди лева. Към настоящия момент, нуждаещите се от скенер пациенти се пренасочват към бившата военна болница в частния кабинет на д-р Руска Григорова. А болницата плаща по 58 лв на преглед.

Заради тежката финансова ситуация на лечебното заведение, д-р Пандов ще замине идните дни за министерството на здравеопазването, за да потърси варианти за спасяване на положението. Дълговете на МБАЛ Хасково са около 7 млн лева. Болницата е обект на проверка от държавната финансова инспекция, която по последни данни може да бъде удължена и през пролетта. Финансовата ревизия трябваше да завърши в края на февруари.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини