От х:

Днес в x:

Четири пъти повече разкрити златни бижута при опит за нелегално пренасяне през България

    Турчин е с повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Хасково за контрабанда на златни накити за близо 300 хил. лева.

    35-годишният мъж е опитал да прекара на 23 февруари от Турция нелегално през българския граничен пункт “Капитан Андреево” златото. Той е пътувал с автобус. От Агенция "Митници уточниха", че превозното средство е трябвало да стигне до Румъния.

    Накитите са близо 3 килограма. Те са открити при проверка с рентген в зоната на таблото пред водача в пакети, облепени с тиксо.

    При извършения на място анализ от вещо лице е констатирано, че изделията са изработени от 14 и 22-каратово злато, като общата им стойност е 285 336 лева.

    Контрабандните златни изделия са иззети. По случая е образувано досъдебното производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 4000 лева, както и мярка за процесуална принуда „забрана да напуска пределите на Република България“.

    Близо 4 пъти повече златни изделия са открити при опити за контрабанда от митническите служители през първите два месеца на годината в сравнение със същия период на предишната година, съобщават от Агенция “Митници”. През януари и февруари митническите инспектори от „Митническо разузнаване и разследване“ са предотвратили контрабандата на близо 14 кг златни изделия при проверки на различни митнически пунктове в страната.
    От началото на годината са задържани и 33,3 кг сребърни бижута, което е с 20% повече от установените изделия от сребро за първото полугодие на 2023 г.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини