От х:

Днес в x:

Председателят на ВАС: Тази година резултатите на Административен съд – Хасково са още по-добри

    „Изключително доволен съм от резултатите, които отчитат колегите от Административен съд – Хасково", това каза председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков, след като изслуша доклада на Административния съд за работата му през 2023 година. На заседание днес на отчет-анализа присъстваха още: съдия Атанаска Дишева - член на Висшия съдебен съвет, председателите на Административен съд – Хасково Василка Желева, на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова, на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев и прокурори.

    Георги Чолаков подчерта, че през 2023 г. Административният съд в Хасково има значително повече приключени дела по същество в сравнение с други години, а качеството на работа е високо, тъй като много малко дела са отменени от Върховния административен съд.

    „Аз съм благодарен за работата на този съд и ги поздравих за това, което са свършили през миналата година“, каза съдия Георги Чолаков.

    За 2023 г. Административен съд – Хасково отчете повишен брой дела по Закона за убежището и бежанците. Увеличаването на тези казуси е с 50-60 броя в сравнение с предходната 2022 г. Масово тези дела се гледат по така нареченото ускорено производство, което налага произнасяне в кратък срок.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пи
      Питам
      2 0
      00:07, 1 мар 2024
      Тези бяха до скоро от Републиканци за джоба си , и сега за кого са се закачили ?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини