От х:

Днес в x:

80 %от делата в Административен съд – Хасково са приключени в срок

80 % от подлежащите на разглеждане дела за 2018 г. в Административен съд - Хасково са приключени до края на годината. Това става ясно от доклада на съдебната институция, представен на общо събрание на съдиите в присъствието и на заместник-председателят на Върховния административен съд и ръководител на Първа колегия на ВАС – Мариника Чернева.

От доклада става ясно още, че броят на делата за разглеждане през изминалата година е бил 1746, като новообразуваните са 1311.

Отчита се и високото качеството на постановените от съда актове. От върнатите през 2018 г. от ВАС след касационен контрол 362 административни и частни касационни с наказателно-административен характер дела, в 254 случая са изцяло потвърдени съдебните актове, постановени в Хасково.

За 2018 г. магистратите от Хасковския административен съд са гледали по 20 дела месечно.

На общото събрание за отчета на съда в Хасково присъстваха още главният съдебен инспектор Теодора Точкова, Емилия Миткова – председател на I-во отделение на ВАС, Миглена Тянкова – председател на Окръжния съд в Хасково, Иван Стоянов – ръководител на Окръжна прокуратура в Хасково, Пламен Георгиев – председател на Районния съд в Хасково, Иван Маринов – председател на Районния съд в Димитровград, Минка Китова – председател на Районния съд в Харманли и Живка Петрова – председател на Районния съд в Свиленград.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини