От х:

Днес в x:

Областният крие имущество. Хасковски депутат в контрабандна схема според Яне Янев. Преглед на регионалния печат

„Яне Янев вкара хасковски депутат в контрабандни канали” е водещото заглавие на „Хасковска Марица”. Изявлението си лидерът на РЗС направил пред БНТ, без да уточнява името на депутата. „Вероятно има предвид мен” припознава се лидерът на ГЕРБ в региона Иван Петров. Янев съобщил че става дума за депутат от ГЕРБ, който контролира ДАНС, а Петров бил единствения от колегите си съпартийци, който правел това. Обвиненията са наречени несъстоятелни.

„Язовир Ивайловград прелива” друго заглавие от първа страница. През преливниците на водоема, съдържащ 160 млн кубически метра вода, се пуска излишното количество. Стандартна практика при снеготопене. Гърците обаче ги хваща шубето и то напълно разбираемо. При авария/не дай си боже/ цяла беломорска Тракия ще преживее отново Великия потоп.

„Магистрати крият имущество” Съдии и прокурори от Хасковския окръжен съд „забравили” да впишат в декларацията си пред сметната палата суми измежду 6 и 13 хиляди лева, плюс няколко имотчета. Областния пък пропуснал да упомене за 19.7 декара наследствени ниви в село Нова Надежда. Прегрешилите имат възможност да се поправят без да бъдат глобявани.

Свиленград вече тръгна на газ, съобщава от втора страница вестникът. Уточнява се, че засега синьото гориво е пуснато само за общинската администрация, после идели и останалите обществени обекти. „Овъргаз” активно газифицирал битовите абонати. Заявки били дадени от 300 свиленградчани. Те обаче ще могат да използват синьото гориво едва през следващия отоплителен сезон.

„Бивш школски директор изчезна в язовир”, водещо на криминалната страница. Атанас Атанасов от Пловдив изчезнал мистериозно. Отворената му кола била открита края язовир Левка. Там е и търсенето на тялото, засега неуспешно. Било оставено предсмъртно писмо, затова актуалната версия е самоубийство.

Наводнението на ГКПП „Капитан Андреево” е тамета на броя, развита на страница четвърта. Гьолът на българо-турската граница е обвързан с традиционно апокалиптичното предсказание, че идва още дъжд и следователно наводнения.

„Татарево на доктор в магазина” е водещото заглавие на „Новинар Юг”В селото имало само фелшер който идвал веднъж седмично и преглеждал на масите в смесения магазин.

„И Хасково в пипалата на октопода” думите са на Цветан Цветанов. Вътрешния министър подчертава че няма регион в страната който да е пропуснат от Октопода. Защо и Хасково да е!? Като знаем че има 29 области в страната, значи можем да чакаме още 29 серии на този сериал. Първообразът му, италианския оригинал с Микеле Плачидо, имаше цели три сезона. Толкова време имат на разположение и от ГЕРБ. Явно там обичат филмите.

„Арда залива Гърция” Подобна информация като тази в другия местен ежедневник, допълнена с предсказанието, че се чакат наводнения и от преливането на другите два язовира в региона-„Студен Кладенец” и „Кърджали”.

„Българо-гръцки молебен за ГКПП”, на страница 2-ра. Молебенът е заради временния пункт открит до Ивайловград в чест на Трифон Зарезан.

„Димитровград със злато от първи опит” Златото е по борба, а първи опит защото става дума за новия клуб „Димитровград” който за разлика от конкурента си „Еньо Вълчев” прохожда на държавните първенства. И наваксва бързо медалите.

Спортното с 50 ученика по-малко тази година, но това не притеснява директорът му Генчо Генев, констатира вестникът във водещо заглавие от спортна страница. Училището взима и по-малко пари-и от община и от държава. Ама и това не притеснява директорът. Те в спортното си имат собствен приходоизточник, наем на обекти. За миналата година са прибрали 19 900 лв. И с намалението тази година, субсидията от държавата ще е 825 хиляди лева. Нека да е зле!

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини