От х:

Днес в x:

9 °C

Областният крие имущество. Хасковски депутат в контрабандна схема според Яне Янев. Преглед на регионалния печат

„Яне Янев вкара хасковски депутат в контрабандни канали” е водещото заглавие на „Хасковска Марица”. Изявлението си лидерът на РЗС направил пред БНТ, без да уточнява името на депутата. „Вероятно има предвид мен” припознава се лидерът на ГЕРБ в региона Иван Петров. Янев съобщил че става дума за депутат от ГЕРБ, който контролира ДАНС, а Петров бил единствения от колегите си съпартийци, който правел това. Обвиненията са наречени несъстоятелни.

„Язовир Ивайловград прелива” друго заглавие от първа страница. През преливниците на водоема, съдържащ 160 млн кубически метра вода, се пуска излишното количество. Стандартна практика при снеготопене. Гърците обаче ги хваща шубето и то напълно разбираемо. При авария/не дай си боже/ цяла беломорска Тракия ще преживее отново Великия потоп.

„Магистрати крият имущество” Съдии и прокурори от Хасковския окръжен съд „забравили” да впишат в декларацията си пред сметната палата суми измежду 6 и 13 хиляди лева, плюс няколко имотчета. Областния пък пропуснал да упомене за 19.7 декара наследствени ниви в село Нова Надежда. Прегрешилите имат възможност да се поправят без да бъдат глобявани.

Свиленград вече тръгна на газ, съобщава от втора страница вестникът. Уточнява се, че засега синьото гориво е пуснато само за общинската администрация, после идели и останалите обществени обекти. „Овъргаз” активно газифицирал битовите абонати. Заявки били дадени от 300 свиленградчани. Те обаче ще могат да използват синьото гориво едва през следващия отоплителен сезон.

„Бивш школски директор изчезна в язовир”, водещо на криминалната страница. Атанас Атанасов от Пловдив изчезнал мистериозно. Отворената му кола била открита края язовир Левка. Там е и търсенето на тялото, засега неуспешно. Било оставено предсмъртно писмо, затова актуалната версия е самоубийство.

Наводнението на ГКПП „Капитан Андреево” е тамета на броя, развита на страница четвърта. Гьолът на българо-турската граница е обвързан с традиционно апокалиптичното предсказание, че идва още дъжд и следователно наводнения.

„Татарево на доктор в магазина” е водещото заглавие на „Новинар Юг”В селото имало само фелшер който идвал веднъж седмично и преглеждал на масите в смесения магазин.

„И Хасково в пипалата на октопода” думите са на Цветан Цветанов. Вътрешния министър подчертава че няма регион в страната който да е пропуснат от Октопода. Защо и Хасково да е!? Като знаем че има 29 области в страната, значи можем да чакаме още 29 серии на този сериал. Първообразът му, италианския оригинал с Микеле Плачидо, имаше цели три сезона. Толкова време имат на разположение и от ГЕРБ. Явно там обичат филмите.

„Арда залива Гърция” Подобна информация като тази в другия местен ежедневник, допълнена с предсказанието, че се чакат наводнения и от преливането на другите два язовира в региона-„Студен Кладенец” и „Кърджали”.

„Българо-гръцки молебен за ГКПП”, на страница 2-ра. Молебенът е заради временния пункт открит до Ивайловград в чест на Трифон Зарезан.

„Димитровград със злато от първи опит” Златото е по борба, а първи опит защото става дума за новия клуб „Димитровград” който за разлика от конкурента си „Еньо Вълчев” прохожда на държавните първенства. И наваксва бързо медалите.

Спортното с 50 ученика по-малко тази година, но това не притеснява директорът му Генчо Генев, констатира вестникът във водещо заглавие от спортна страница. Училището взима и по-малко пари-и от община и от държава. Ама и това не притеснява директорът. Те в спортното си имат собствен приходоизточник, наем на обекти. За миналата година са прибрали 19 900 лв. И с намалението тази година, субсидията от държавата ще е 825 хиляди лева. Нека да е зле!

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже преломен в много отношения. Човек към когото до скоро сте били безразлични, сега привлича вниманието ви. Откривате неща, които до момента са ви убягвали. Предприемате решителна стъпка в правилната посока. Каквото и да се случи от тук нататък, успехът няма да ви убегне. Проявете повече постоянство и няма за какво да се тревожите.
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески подход в работата си, повишавате възможностите си за печалби и добри реализации. Интелектуалният ви потенциал ще намери изява в предстоящо събитие, организацията на което вече е в ход. Разногласията с колегите не биха имали сериозни последствия за вас, но бъдете вежливи в отношенията си.
20 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Достатъчно организирани сте, за да не се откажете от амбициозната задача, която стои пред вас. Силите ви се нуждаят от обновяване, за това използвайте от времето си за релаксация, природата е добър източник на енергия. За себе си знаете нещата, които ви правят по-добри и усещането ще ви отведе при тях.
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас се нуждаят от разнообразие и емоции. Днешният ден е подходящ за постъпки в тази насока. Може би е добре да помислите за кратка екскурзия или някакво нетрадиционно забавление. Неочаквани парични постъпления, вероятно ще улеснят избора ви.
20 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Присъствието на човека, който ви вълнува се отразява на работоспособността ви. Без да жалите труда си ще посрещате предизвикателствата на работното място, защото е сигурно, че такива ще имате. Поетите ангажименти няма да позволят отпускане, предвид срочността им. Ще привличате вниманието на хора с вашето разбиране за живота,сред които ще се чувствате добре.
20 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Откритото общуване днес ще ви носи предимства, освен, че ще се чувствате и добре. Ще си позволите повече свобода в обновяване на гардероба или задоволявайки други свои нужди, което ще ви направи по-активни в преследване на целите ви. Други ще се занимават с имотна сделка, покупка или продажба, както и ремонти по дома.
20 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Многото на брой задачи ще ви натоварят допълнително. Всеотдайността ви е пословична, но трябва да намалите темпото. Ще се насладите на взаимно удоволствие, ако отделите повече време на любимия човек. Повече мислете за бъдещето, а не за отминали неща, за които излишно се вините.
20 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За повечето от вас денят ще премине в рутинни занимания и предсказуеми действия. Поради желанието ви да привлечете нечие внимание или подкрепа е възможно да попаднете в деликатна ситуация. Кратко пътуване най-често свързано с уреждане на делови или семеен въпрос. Имотните проблеми са на път да свършат.
20 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доверие и зачитане към партньора си, за да се радвате на вниманието му. На работното място ще получите висока оценка за работата си, което ще се отрази и на възнаграждението ви. Други ще бъдат включени в съвместен проект, което ще им донесе печалби в дългосрочен план.
20 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С последователните си действия печелите предимства, които ви помагат да сте сред печелившите днес. Търсете сътрудничеството на добри професионалисти, ако искате да продължите и занапред успешния си ход. В противен случай ще калкулирате стрес и загуби. В много отношения прогнозите ви се сбъдват.
20 апр 2021
Последни новини