От х:

Днес в x:

3 °C

Областният крие имущество. Хасковски депутат в контрабандна схема според Яне Янев. Преглед на регионалния печат

„Яне Янев вкара хасковски депутат в контрабандни канали” е водещото заглавие на „Хасковска Марица”. Изявлението си лидерът на РЗС направил пред БНТ, без да уточнява името на депутата. „Вероятно има предвид мен” припознава се лидерът на ГЕРБ в региона Иван Петров. Янев съобщил че става дума за депутат от ГЕРБ, който контролира ДАНС, а Петров бил единствения от колегите си съпартийци, който правел това. Обвиненията са наречени несъстоятелни.

„Язовир Ивайловград прелива” друго заглавие от първа страница. През преливниците на водоема, съдържащ 160 млн кубически метра вода, се пуска излишното количество. Стандартна практика при снеготопене. Гърците обаче ги хваща шубето и то напълно разбираемо. При авария/не дай си боже/ цяла беломорска Тракия ще преживее отново Великия потоп.

„Магистрати крият имущество” Съдии и прокурори от Хасковския окръжен съд „забравили” да впишат в декларацията си пред сметната палата суми измежду 6 и 13 хиляди лева, плюс няколко имотчета. Областния пък пропуснал да упомене за 19.7 декара наследствени ниви в село Нова Надежда. Прегрешилите имат възможност да се поправят без да бъдат глобявани.

Свиленград вече тръгна на газ, съобщава от втора страница вестникът. Уточнява се, че засега синьото гориво е пуснато само за общинската администрация, после идели и останалите обществени обекти. „Овъргаз” активно газифицирал битовите абонати. Заявки били дадени от 300 свиленградчани. Те обаче ще могат да използват синьото гориво едва през следващия отоплителен сезон.

„Бивш школски директор изчезна в язовир”, водещо на криминалната страница. Атанас Атанасов от Пловдив изчезнал мистериозно. Отворената му кола била открита края язовир Левка. Там е и търсенето на тялото, засега неуспешно. Било оставено предсмъртно писмо, затова актуалната версия е самоубийство.

Наводнението на ГКПП „Капитан Андреево” е тамета на броя, развита на страница четвърта. Гьолът на българо-турската граница е обвързан с традиционно апокалиптичното предсказание, че идва още дъжд и следователно наводнения.

„Татарево на доктор в магазина” е водещото заглавие на „Новинар Юг”В селото имало само фелшер който идвал веднъж седмично и преглеждал на масите в смесения магазин.

„И Хасково в пипалата на октопода” думите са на Цветан Цветанов. Вътрешния министър подчертава че няма регион в страната който да е пропуснат от Октопода. Защо и Хасково да е!? Като знаем че има 29 области в страната, значи можем да чакаме още 29 серии на този сериал. Първообразът му, италианския оригинал с Микеле Плачидо, имаше цели три сезона. Толкова време имат на разположение и от ГЕРБ. Явно там обичат филмите.

„Арда залива Гърция” Подобна информация като тази в другия местен ежедневник, допълнена с предсказанието, че се чакат наводнения и от преливането на другите два язовира в региона-„Студен Кладенец” и „Кърджали”.

„Българо-гръцки молебен за ГКПП”, на страница 2-ра. Молебенът е заради временния пункт открит до Ивайловград в чест на Трифон Зарезан.

„Димитровград със злато от първи опит” Златото е по борба, а първи опит защото става дума за новия клуб „Димитровград” който за разлика от конкурента си „Еньо Вълчев” прохожда на държавните първенства. И наваксва бързо медалите.

Спортното с 50 ученика по-малко тази година, но това не притеснява директорът му Генчо Генев, констатира вестникът във водещо заглавие от спортна страница. Училището взима и по-малко пари-и от община и от държава. Ама и това не притеснява директорът. Те в спортното си имат собствен приходоизточник, наем на обекти. За миналата година са прибрали 19 900 лв. И с намалението тази година, субсидията от държавата ще е 825 хиляди лева. Нека да е зле!

Това бе по интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
01 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
01 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
01 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
01 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
01 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
01 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
01 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
01 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
01 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
01 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
01 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
01 дек 2020

Случаен виц

Последни новини