От х:

Днес в x:

Баща и син от Хасково са задържани с 20 кг марихуана в Пловдив

    Баща и син от Хасково, както и турски гражданин са задържани с 20 кг марихуана в Пловдив. Това са 65-годишният Димитър Димитров, 35-годишният Владимир Димитров и 51-годишният Керен Басут.

    Наркотикът на стойност 400 275 лева е открит на 26 януари 2024 г. в и около лек автомобил „Ситроен“, управляван от таткото от Хасково. Това е станало при спецакция на ГДБОП на паркинг на улица „Рогошко шосе”в Пловдив, уточни „Glasnews.bg“. Тогава са открити 3 сака с 40 пакета, увити в тиксо. Извършената химическа експертна справка установила, че веществото е марихуана.

    Автомобилът на турския гражданин се е намирал на около 2 км от местопрестъплението, като той твърди, че се е качил „на стоп” в Ситроена и не познава българите.

    Срещу тримата е повдигнато обвинение за притежание на дрогата с цел разпространение. От прокуратурата настояха те да бъдат оставени в ареста.

    Двамата адвокати Валентин Димитров и Тома Найденов поискаха клиентите им да бъдат освободени, уточни „Под тепето“. Единият от юристите поиска мярка „домашен арест“ за таткото, тъй като страда от епилепсия и изтъкна, че задържането му в ареста може да се окаже животозастрашаващо. Защитникът поиска синът да бъде освободен, защото по думите му няма данни, че Владимир е участвал в престъплението. По-младият мъж има собствен бизнес, баща му е безработен и двамата не са били осъждани.

    Басут каза, че има магазин за текстил в родния си град Самсун. Той заяви, че не познава българите, които го качили „на стоп“. При снемането на самоличността му стана ясно, че е бил съден в южната ни съседка. По думите му „за опиати“.

    Адвокатът на Керем поиска от магистратите парична гаранция за клиента си в размер от 3000 до 5000 лева с мотива, че той е съдействал на полицията, като показал къде е неговата кола и им дал пин кода на телефона си и разказал за престоя си в България.

    В крайна сметка Окръжен съд – Пловдив наложи за тримата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив на 6 февруари. За престъплението е предвидено наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пе
      Петър Янчев митничаря
      23 -5
      15:56, 1 фев 2024
      Моята дясна и лява ръка докато съм под домашен, няма ОПГ между нас, всеки работи сам за себе си.
    • 2
      Ми
      Милчо
      41 -7
      16:18, 1 фев 2024
      Баща - безработен! Хаха
      Таткото да каже като е безработен от къде има хотел, парцели, строи на ул. Дунав!? А синчето с тая митническа униформа! Голям семеен бизнес въртят!
    • 3
      Ро
      Роко
      24 -25
      10:24, 2 фев 2024
      Само не знам кой дава правото на Haskovo.net да казват имена и Да качват профилни снимки на подобни новини се пишеше само инициали от имената а сега много сте се изхвърлили.....
      • Ми
        Милчо
        26 -5
        16:00, 2 фев 2024
        Като не искат да ги качват в Хасково.нет , да не извършват престъпления. Кой знае колко още такива имат. Нека се знаят такива паразити!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини