От х:

Днес в x:

Няма направени възражение и предложения по проекта за бюджет

Няма направени възражение и предложения по проекта за бюджет на община Първомай 2024 година.  

Това стана ясно на проведеното днес обществено обсъждане. На представянето присъстваха служители на общинска администрация, кметове на населени места, общински съветници и един гражданин.

Кметът на общината Николай Митков каза, че „бюджетът е такъв какъвто е“, в размер на 37 255 887 лв. През 2024 година най-голямото увеличение е  за образованието, следват социалните дейности и читалищата в общината.

Целевата субсидия е увеличена едва с 6900 лв.

С писмо на финансовия министър общината е била принудена да бъдат завишени и индексирани местните данъци и такси. Според кмета това е станало в рамките на „поносимото“, по разчети и без да е фрапиращо за гражданите. „Хората, в по-голямата си част разбират необходимостта това да се случи, още повече, че данъците и таксите не са променяни от 2008 година“, каза той.

В края на изказването си той цитира най-дълголетната кметица – 93-годишната Хейсъл Маккалиън, която казва, че не може да обещае да намали данъците, но обещава, че ще бъдат похарчени по-най-добрия начин.

 Николай Митков каза, че може да защити всяка заложена стотинка в инвестиционната програма пред всеки, който прояви интерес.

От изказването стана ясно, че и тази година ще се работи по ремонт на улици, тротоари и канали. Очаква се с помощта на Фонд „Флаг“ да се започне преобразяването на пазара, а със средства от Фонд „Земеделие“ да бъде ремонтиран пътят до село Драгойново.

Бюджетарят на общината Биляна Петрова запозна присъстващите с  цифрите на бюджет 2024. Желаещите могат да ги разгледат на страницата „Бюджет и финанси“ на сайта на Община Първомай.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини