От х:

Днес в x:

С рейс от София до Хасково 7 часа, от Пловдив - 10 ч.

Автогарата днес бе почистена задоволително....

Със средновековна скорост се осъществяваха вчера междуградските превози в България, констатираха местни превозвачи. Пътуването от София и Пловдив за Хасково се превърна в истинска голгота за пътници и шофьори. Причината бе непочистен участък край димитровградското село Върбица. Въпреки привличането на почистваща техника и гражданска защита, пътят остана дълго време затворен. Заради това рейсът на "Арда тур" от София за Хасково, взе разстоянието за рекордните 7 часа-от 13.30 до 20.30 часа. Това обаче бе нищо в сравнение с курса на същата фирма от Пловдив. При час за тръгване 16.45 от града под тепетата возилото пристигна в Хасково в...2.30 след полунощ. 7 часа хората са висели вътре в автобуса. Екипи на гражданска защита денонощно разчиствали участъка, но периодично някой засядал там, обясниха от оперативния щаб на ГЗ.

Заради този сняг вчера автобусите започнали да засядат, обясни управителят Апостол Апостолов/на малката снимка/

„За какво плащаме тия винетки като пътищата стоят непочистени“, вбесено коментира собственикът на „Арда Тур“ Себахтин Исмаил. Вчера фирмата е отменила 12 свои курса. Изцяло е отпаднала линията за Русе, до обяд не е имало превози в посока Кърджали. Там където автобусите са пътували, закъснението е било над час.

Цялото забавяне в превозите тръгва от непочистената автогара смята себахтин исмаил

Една от причините е била непочистената автогара. До 10 часа тръгването от нея е било невъзможно заради купищата сняг, оплакаха се превозвачи. Десетките автобуси тръгвали от спирката пред бившата военна болница. „ Нямаше как. Чистихме с трактор от 5 часа сутринта, но беше наваляло много. Един автобус влезна по рано в автогарата и заседна. Затова решихме да не ги пускаме до пълното и изчистване“ коментира управителят на автогарата Апостол Апостолов.

Екипи на гражданска защита разчистваха пътя край Върбица

Тръгването на автобусите днес бе нормализирано, но придвижването продължава да е забавено, съобщиха от фирма "Сърнела". Само шофьорите на тази фирма вчера са успели да прекосят Балкана в посока Велико Търново. Куриозно, но маршрутите до северния град и до Варна отнемат по малко време отколкото до София, уточниха от "Сърнела". От там се молят слънцето да направи безпроблемни поне следобедните курсове. На времето се уповават и останалите превозвачи.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини