От х:

Днес в x:

3 °C

С рейс от София до Хасково 7 часа, от Пловдив - 10 ч.

Автогарата днес бе почистена задоволително....

Със средновековна скорост се осъществяваха вчера междуградските превози в България, констатираха местни превозвачи. Пътуването от София и Пловдив за Хасково се превърна в истинска голгота за пътници и шофьори. Причината бе непочистен участък край димитровградското село Върбица. Въпреки привличането на почистваща техника и гражданска защита, пътят остана дълго време затворен. Заради това рейсът на "Арда тур" от София за Хасково, взе разстоянието за рекордните 7 часа-от 13.30 до 20.30 часа. Това обаче бе нищо в сравнение с курса на същата фирма от Пловдив. При час за тръгване 16.45 от града под тепетата возилото пристигна в Хасково в...2.30 след полунощ. 7 часа хората са висели вътре в автобуса. Екипи на гражданска защита денонощно разчиствали участъка, но периодично някой засядал там, обясниха от оперативния щаб на ГЗ.

Заради този сняг вчера автобусите започнали да засядат, обясни управителят Апостол Апостолов/на малката снимка/

„За какво плащаме тия винетки като пътищата стоят непочистени“, вбесено коментира собственикът на „Арда Тур“ Себахтин Исмаил. Вчера фирмата е отменила 12 свои курса. Изцяло е отпаднала линията за Русе, до обяд не е имало превози в посока Кърджали. Там където автобусите са пътували, закъснението е било над час.

Цялото забавяне в превозите тръгва от непочистената автогара смята себахтин исмаил

Една от причините е била непочистената автогара. До 10 часа тръгването от нея е било невъзможно заради купищата сняг, оплакаха се превозвачи. Десетките автобуси тръгвали от спирката пред бившата военна болница. „ Нямаше как. Чистихме с трактор от 5 часа сутринта, но беше наваляло много. Един автобус влезна по рано в автогарата и заседна. Затова решихме да не ги пускаме до пълното и изчистване“ коментира управителят на автогарата Апостол Апостолов.

Екипи на гражданска защита разчистваха пътя край Върбица

Тръгването на автобусите днес бе нормализирано, но придвижването продължава да е забавено, съобщиха от фирма "Сърнела". Само шофьорите на тази фирма вчера са успели да прекосят Балкана в посока Велико Търново. Куриозно, но маршрутите до северния град и до Варна отнемат по малко време отколкото до София, уточниха от "Сърнела". От там се молят слънцето да направи безпроблемни поне следобедните курсове. На времето се уповават и останалите превозвачи.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 30.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Съзнанието, че има какво да кажете и направите ще ви мотивира за действия, различни от планираните. Без притеснения ще настоявате да бъдете чути и да защитите тезата си. Сами ще намерите прекият път към човека, който ви вълнува, спечелвайки го с неподправено внимание и чар.
30 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Горите от желание час по-скоро да видите резултатите от работата си. Очакванията ви са големи, но бъдете реалисти. Дайте преднина на уменията си, изпипвайте детайлите и нещата ще си дойдат на място. Много хора ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и точни.
30 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За голяма част от вас денят е свързан с неотложни задачи, свързани най-вече с професионалната ви заетост. Трудът ви ще е ползотворен и ще постигнете намеренията си. Следвайки новостите, ще повишите интереса си към нови хора и познанства. За много от вас денят ще е наситен с положителни емоции, за които няма да чакате друг да ви ги създава.
30 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Завършвате нещо важно, върху което работите от доста време. Това ще ви донесе желаното удовлетворение, още повече че получавате чудесни отзиви за работата си. Следете внимателно информация, която касае работата ви и не действате преди да сте предварително добре информирани. Очаквайте новина, свързана с вашия сърдечен партньор.
30 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще ви занимават мисли как по-добре да организирате работата си за да стане тя печеливша. Някой ще ви постави в ролята на арбитър. Сами изберете дали да вземете участие или да запазите неутралитет. Но ви е нужно спокойствие за да вземете най-доброто решение за себе си. Финансите ви ще се стабилизират.
30 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от професионален и личен характер ще решавате с прозорливост и делови подход. Постигнатото днес ще ви покаже посоката, която трябва да следвате, за да вървите ускорено напред. Финансовите затруднения няма да ви попречат на ентусиазма, още повече, че скоро ще ги преодолеете.
30 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
30 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявете разбиране към човека до вас, чието поведение ви смущава. Не бързайте да го съдите, за да не навредите на себе си. Изяснете си причините за това и ще спечелите симпатиите му. Други от вас ще пътуват за среща с места и хора, които ги интересуват. Административните въпроси ще се решават с известни затруднения, но в крайна сметка ще се справите.
30 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансовите ви претенции ще бъдат задоволени и ще имате възможност да приключите успешна сделка. Както се казва парите сами ще ви намират. За да сте честни пред себе си, трябва да признаете, че от голяма помощ ви е личност, която решително се е намесила в кариерата ви. Предстои поврат в личния ви живот. За несемейни, това означава една нова романтична връзка, която ще прерасне в нещо сериозно.
30 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С мнителното си отношение към околните сте в състояние да провалите добрите им намерения. Мислете позитивно и не пречете на онези, които следват логиката на целите си. Проявете разбиране и по финансов проблем, решаването му изисква време. Но не всичко днес е стрес, ще се радвате на добро развитие на делата си в професионален план.
30 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да постигнете онова, което желаете трябва да подходите към задачите си грижливо и с нужната отговорност. На някои им предстоят изпитания, от които ще зависи професионалната им реализация. Не сте застрашени от фатални грешки. Любимите ви хора ще се погрижат вечерта ви да бъде приятна.
30 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Съпътстващите проблеми ви причиняват тревога, въпреки, че са решими. Това се дължи на изострената ви чувствителност. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и направете компромис, щом трябва. Това го можете брилянтно. Парите ще ви застигнат в миг, който малко очаквате.
30 ное 2020
Последни новини