От х:

Днес в x:

Стартира благотворителна кампания в помощ на 61-годишен мъж, изгубил дома си при пожар в Горски извор

Изображение 1 от 3

    Огънят отнема цялото имущество на 61-годишния Никола Петков в петък, когато пожар избухва в къщата му в димитровградското село Горски извор. Пламъците се разразяват за минути и бързо обхващат покрива на сградата. В този момент мъжът не е у дома си, а прибирайки се заварва стихията.

    „Когато отворих вратата, избухна много силен огън. Толкова силен огън не съм виждал! Всичко пламна толкова бързо, че не можах да реагирам. Всичко ми изгоря! Паспорти, документи, всичко отиде!“, с мъка си спомня Никола.

    Той се препитава с животновъдство и затова е благодарен, че при пожара поне оцелява кравата му. Сега е настанен при роднини в селото. Кметът на Горски извор Ангел Георгиев съдейства на пострадалия за издаване на нови лични документи.

    „Ходих в Районното управление по пожарна безопасност, за да извадим документ, че при пожара е било унищожено всичко. След като получих документа, моментално отидох до общината и съм направил докладни до Общинския съвет и кмета Иво Димов, за да може да му се отпусне еднократна финансова помощ. “, разказва за стореното до тук кметът.

    Едновременно с това в Горски извор стартира и благотворителна кампания за възстановяване на дома на Никола. Изгорялата постройка е в окаяно състояние. Но в съседство има недостроена къща и именно там може да се ремонтира една стая, в която мъжът да бъде настанен. Сега се събират средства за строителни материали за реконструкцията и осигуряването на покрив на пострадалия човек.

    „Имаме сфомирана група от майстори, които са готови да започнат да работят безвъзмездно. Аз съм убеден, че с усилията на хората в селото, които са добронамерени-звънят и са готови да помогнат и с финансови средства, и с покъщнина, ще се справим в най-кратки срокове.“, допълва кметът на селото.

    Кутии за дарения са поставени в търговските обекти в село Горски извор. Вече има разкрита и благотворителна сметка, на която може да се дарят средства.

    Благотворителна сметка:

    Титуляр: Никола Димитров Петков

    СМЕТКА В ОББ: BG58UBBS81551016007450

    BIC: UBBSBGSF

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Иг
      ИГИ
      23 0
      17:34, 16 яну 2024
      Този добър човек заслужава да му се помогне.
    • 2
      Та
      Таня
      11 -3
      18:25, 16 яну 2024
      Ако беше статия за катастрофа или убийство,досега поне 2 хиляди човека щяха да я прочетът!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини