От х:

Днес в x:

Търсят с полиция изчезнал лъв. Преглед на печата

Лъвчето Никол на свиленградския бизнесмен Павлин Паришев е изчезнало, ще го търсят с полиция. За това информира във водещо заглавие днес „Хасковска Марица”. Служители на РИОСВ, заедно с представители на фондация „Четири лапи” потърсили лъвчето, за да го конфискуват и да го предадат в резерват. То обаче било изчезнало безследно. Животни, защитени от закона, могат да се отглеждат само в зоопарковете.

Еколозите отишли дори в митичното митничарско селище Ставри Димитрово, но не открили животното. То самото селище не съществува на картата, те търсят в него лъв.

Болницата със запор на сметките заради пране, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Парите били блокирани от фирмата, която извършва пране и стерилизация на консумативи в хасковската болница.

Канаклийка пак заля пътя за границата, акцентира изданието на втора страница. Около 20 сантиметра вода имало на международния път Е-80.

10 000 подписа за МБАЛ Свиленград, пише още на страницата. На практика това е 1/3 от населението на града, което се обявава в подкрепа на лечебницата си.

Пускат следово куче подир грабителите от „Мадара”, пише в акцента на криминалната страница. Полицията засега не е успяла да открие въоръжените бандити, които нахлули в петък вечер в магазина. Продавачките още са в шок заради насоченото към  тях оръжие.

Снежната блокада на Хасково е описана на цялата 4 страница в броя, илюстрирана с много снимки.

Темата е водеща за „Новинар юг”. „35 см сняг, Хасково буксува” е заглавието над главата на вестника. Темата е разработена на 2 страница.

Чичото на д-р Янев блокира болницата, пише в другия акцент на първа страница. Бизнесменът Сево Севов, запорирал парите на МБАЛ, е чичо на бившия шеф на здравното заведение д-р Ясен Янев.

Мъж троши носа на бившата си в кафене, пише в акцента на криминалната страница. 33-годишен пловдивчанин на име Иван разбил физиономията на екссъпругата си след скандал в димитровградско кафене. Биячът отнесъл 13 денонощия арест за дребно хулиганство.

Отлагат мачовете във „В” група заради снега, пише на спортната страница. Футболните двубои може да се отложат заради тежката зимна обстановка. Първенството трябва да се възобнови на 21 февруари.

Днес 1 работещ храни 5, с минимална. Ами утре? Така е озаглавен материал на 7 страница, посветен на доходите, пенсиите, социалните помощи.

Това бяха  основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини