От х:

Днес в x:

Сребро и три бронза за каратеките от “Възход“ на Международния турнир в Турция

Изображение 1 от 6

    Сребърен и 3 бронзови медала спечелиха каратистите на хасковския клуб “Възход”на “TRAKIYA KARATE LIGI”-EDIRNE OPEN 2024.

    На международния турнир в съседната ни държава се включиха 760 състезателя от над 35 клуба. В спор за разпределението на медалите, по покана на Турската карате федерация, клубът от Хасково участва със 7 състезатели.

    Ния Йорданова  (-54 кг), Никол Язаджиева (- 61 кг) и Алекс Иванов (- 57 кг) участваха във възрастовите категории 14-15 години. Те не успяха да спечелят медали, но пък натрупаха ценен опит за развитието на състезателската си дейност.

    Сребърен медал завоюва Ивайла Николова  (-54 кг). Селен Кемал (+61 кг) и Жоро Далов (-63 кг) са бронзови медалисти в по-ниската възрастова група.

    При по големите -в категория 16-17 г. Павел Стойчев (-55 кг) от Клуб „Възход“ успя да се пребори за бронзовия медал.

    Състезанието в Одрин е първото за годината за каратеките от клуба и според треньорите е поставило добро начало на състезателния цикъл.

    „Това е дебютът ни в турнир от такъв международен ранг и сме изключително доволни от представянето на децата. Всички преминаха тежък първи кръг в отделните категории и достигайки до финалните фази показаха силна мотивация. Това ни дава увереност за методиката и посоката на подготовката. Очаква ни наситен откъм състезания сезон, готвим се и за Национално първенство през март.", коментираха от клуба.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини