От х:

Днес в x:

„Колорит“ с призови места в национален конкурс, подариха картини на деца с увреждания

    Две млади художнички от хасковската школа по приложни изкуства „Колорит“ заеха призови места в Националния конкурс „Приложно изкуство в народните обичаи от Коледа до Васильовден“. Те са отличени в различни възрастови групи в категория за рисунка, в който хасковската школа участва традиционно.

    В първа възрастова група на трето място е класирана четвъртокласничката Дария Делева. При по-горната възрастова група петокласничката Косара Атанасова също е на трето място. Вчера тя получи подарък – календар за заслуженото първо място в Националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    „Двете момичета не за първи път участват в националния конкурс. Това за тях са поредни постижения“, каза ръководителят на школата Веселина Делчева.

    Междувременно днес младите таланти на хасковската школа подариха картини на деца от Центъра за деца и младежи с увреждания „Единство“. Социалният работник Александрина Стефанова обясни, че тази година е бил извършен цялостен ремонт в Центъра и коридорите останали празни. Сега творбите на различна тематика ще украсят голите стени.

    „Надяваме се с този жест да дадем малко свежест и уют в техния дом“, каза Веселина Делчева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини