От х:

Днес в x:

Вестникът, като провокация и интерпретация в Коледната изложба на Школа „Колорит“

    Първо се ражда темата, а после тя става провокация за ума и емоциите. Тази формула на преподавателката по изобразително и приложно изкуство Веселина Делчева доказано работи като предизвикателство към възпитаниците й в Школа „Колорит“.

    Вестникът е и темата на Коледната изложба тази година на Школата. Тя вече е подредена в фоайето на читалище „Заря“.

    Вестникарските издания са провокирали фантазията на децата от школата и са вписани в различни колажи. Използвана е смесена техника за картините. Има и тематични серии-птици, сгради, животни, портрети на хора, но колкото и различни да са произведенията, те са свързани с нишката на темата.

    Сред много интересни интерпретации на темата, до които преподавателката и възпитаниците й са стигнали в процеса на работа, са серията скулптори от глина и вестник, изработена от по-големите.

    Константина Татарева, която е възпитаник на Езиковата гимназия в Хасково е в школа „Колорит“ от 8 години. Тази година за Коледната изложба помага на по-малките деца да завършат работите си за последната за годината изложба на школата. Константина е сред авторите на интересните скулптори. Пресъздала е образ на мъж, който гледа леко настрани и надолу, а косата му е от топчета вестник. Основното, което е търсила в образа е по-скоро предизвикателството за себе си, излизането си от зоната на комфорт и най-вече забавлението. Всичко останало тя остава на фантазията на публиката, която тази вечер е с покана за изложба.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини