От х:

Днес в x:

Две първи места за таланти от Школа „Колорит“ в Международния конкурс „С очите си видях бедата“

Изображение 1 от 3

    Две от талантливите деца на хасковската школа „Колорит“, с ръководител Веселина Делчева, са отличени в категория категории на традиционния конкурс „С очите си видях бедата“ , който се организира от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

    Всяка година Пожарната издава и календар с детските рисунки.

    Първите награди в Хасково са за София Русева и Ана-Мария Тошева, а Мариела Стойчева е с поощтрителна награда. Нейната рисунка обаче силно е впечатлила човек от системата и той решава да издаде отделен календар с корица нейната творба.

    Наградите днес им връчиха инспекторъхт Емил Атанасов от РДПБЗН-Хасково и инспекторът по защита на населението, радиационна химическа и биологическа защита Красимира Мирчонова.
    Основната цел на конкурса е да се пресъздадат със средствата на изобразителното изкуство познанията на децата и учениците за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита, действията на Единната спасителна система. Тематично конкурсът обхваща познанията на подрастващите, свързани с рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система.

    В тазгодишния конкурс са получени стотици рисунки от България, Индия и Индонезия. От тях са селектирани като финални 400 работи. А най-добрите 32 в трите раздела: Школи, Общо образователни училища и за деца със специални потребности, са отличени от жури в състав: Валери Василев от Националната художествена академия, Добрил Андреев от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, Милена Владкова от Национален дворец на децата и служители от сектор ПД в ГДПБЗН.

    В Хасковска област с награди са общо 7 деца. Три от тях са от Димитровградското училище “Алеко Константинов“. Имат две втори и едно трето място. Това са Лея Жекова, Мирослав Петев и Десислава Димова.

    С поощтрителна награда е Таньо Асенов от Центъра за специална образователна подкрепа „Петко Рачов Славейков“ в Харманли.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини