От х:

Днес в x:

Северна Корея изстреля две балистични ракети към Японско море в рамките на няколко часа

Северна Корея изстреля втора балистична ракета в посока Японско море в рамките на няколко часа, съобщи генералният щаб на южнокорейската армия, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тя е била изстреляна от площадка в района на Пхенян и е прелетяла около 1000 км, се посочва в изявление на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея.

Японската брегова охрана съобщи, че ракета е паднала в морето западно от Хокайдо около час след изстрелването ѝ.

Според източници на телевизия Ен Ейч Кей (NHK) от японското правителство максималната височина, която е достигнала, е била 6000 км и че най-вероятно става въпрос за междуконтинентална балистична ракета. Японският заместник-министър на отбраната Шинго Мияке каза пред журналисти, че обсегът на ракетата е над 15 000 км и че тя може да достигне всяка точка на САЩ. Той допълни, че полетът ѝ е продължил около 73 минути.

Часове по-рано Северна Корея изстреля към Японско море балистична ракета с малък обсег.

Премиерът на Япония Фумио Кишида обяви, че свиква съвета за национална сигурност във връзка с последните севернокорейски ракетни изпитания.

Говорител на Държавния департамент на САЩ подчерта, че действията на Пхенян нарушават множество резолюции на Съвета за сигурност на ООН, представляват заплаха за съседните страни и подкопават сигурността в региона.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини