От х:

Днес в x:

Обновяване на сгради на пожарната и на три общини в Хасковска област с финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост

Ремонтите Четири публични сгради в област Хасково са одобрени за финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната. Инвестицията е насочена към обекти на държавните и общински администрации, Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, Районни управления към Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването. Средствата се осигуряват от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, което е Структура за наблюдение и докладване по инвестиция „Подкрепа за обновяване на сградния фонд“ от Националния план за възстановяване и устойчивост.

По един от одобрените проекти в област Хасково община Тополовград ще подобри енергийните характеристики на сгради за административно обслужване. Одобреното финансиране е 1, 1 млн.лв. Енергийно обновяване ще се финансира и за общинска сграда за административно обслужване в Харманли. Заделените средства са близо 800 хил.лв.

В община Димитровград ще бъдат въведени иновативни подходи при управление на енергопотреблението в сградата на Районната противопожарна служба. Финансирането е за над 1,1 млн.лв.

Устойчиво енергийно обновяване за близо 2,1 млн.лв ще бъде извършено на сградата на сградата на Детския и младежки център в на ул. Св. Климент Охридски № 7 Димитровград.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини