От х:

Днес в x:

9 °C

Атакуваха Синята зона в съда. Неуспешно

Пример за паркиране в центъра на Хасково

Хасковският административен съд е отказал да насрочи съдебно заседание, в което да се разгледа жалбата на общинския съветник Георги Майоров срещу така наречената Синя зона. Тя бе приета от ОбС след продължителни дебати през ноември миналата година.

Наредбата предвижда обособяването на 400 платени паркоместа по централните улици и булеварди на Хасково. Приетата такса за абонамент е 360 лева на година, 50 лв. на месец и 1 лев на час. От нея не са освободени и живеещите в центъра на града.

Мотивите на Майоров, с които атакува решението на ОбС са, че то е несъизмеримо със стандарта на живот в Хасково. Според него тук заплатите са 200 до 400 лева и не може да става сравнение със София, където по думите му са между 1000 и 2000 лева. В жалбата си общинският съветник пише още, че разполага с писмен протест, подписан от 1000 граждани на Хасково, който ще покаже в съда.

На заседанието на ОбС през ноември Майоров предложи по-ниски такси за паркиране в Синята зона – 50 стотинки на час, 30 лева месечно и 250 лв. за година.

Предложението му обаче не бе прието.

В жалбата си до съда общинският съветник е направил съществени пропуски, без които не може да й се даде ход – не е посочил например адреса на ответника, в случая Общински съвет – Хасково. От административния съд са го уведомили за пропуските и са го приканили да ги отстрани в 7-дневен срок. Той обаче не го е сторил и магистратите прекратили преписката.

Некадърно написаната жалба обаче е само формалният повод за спирането на протеста. Аргументите на Майоров са за целесъобразност, а съдът преценява само от гледна точка на законосъобразност, коментираха юристи.

Областният управител Румен Данев също посочи такъв мотив, когато бе попитан преди време от журналисти дали ще спре решението за Синята зона. Юристите на администрацията му били на мнение, че в случая законът не е нарушен и протестирането на решението на ОбС няма да издържи в съда.

От общинската администрация пък казаха, че въпросът със Синята зона все още се обсъжда и реално не е въведена.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
06 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
06 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
06 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
06 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
06 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
06 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
06 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
06 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
06 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
06 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
06 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
06 дек 2020
Последни новини