От х:

Днес в x:

Срутиха ТЕЦ-а с въжета. Коминът стои

ТЕЦ Хасково в крайна сметка падна. Той бе разчленяван вчера и днес от два багера „Коматсу“ които го опъваха с въжета. Системата била измислена след като опита да бъде съборен с взрив миналата седмица пропадна. След сериозно обмисляне дали да има ново гърмене, от фирмата взривател „Атмарк“ решиха да заложат на механичната тяга. Рано сутринта днес, работата е била извършена от няколко единици механизирана техника. Желязото от арматурата отива за вторични суровини, купищата бетонни останки ще бъдат използвани за нуждите на фирмата инвеститор Финанс инжeнеринг, уточни юрисконсултът и Венцислав Николов.

Коминът на ТЕЦ-а обаче ще стои поне до следващата седмица. Взривяването му се бави по прозаична причина - главният бомбаджия е с пневмония. Няколко дни преди това, населението ще бъде известено чрез медиите, успокоиха от инвеститора.

Освен двете газови централи предвидени по проект, фирмата инвеститор е подала молба до община Хасково за скица и виза за строеж на Соларен парк. Той трябва да бъде готов заедно с централите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини