От х:

Днес в x:

Предлагат на хасковското Спортно да стане държавно. То не ще

Йорданка Брагоева/вдясно/ дойде с идеи в Хасково

Легендата на българската лека атлетика Йорданка Благоева ще лобира хасковското спортно училище да мине под шапката на министерството на младежта и спорта. Само 7 от съществуващите 21 спортни школа в страната ще имат тази възможност, изясни Президентката на българската федерация по гимнастика на среща в община Хасково. Хасковското спортно е общинско училище. Критерии за определянето на тези 7 училища обаче засега нямало. Всичко било лобиране.

Ако мине под шапката на Спортното министерство, за СОУ „Стефан Караджа“ ще има много повече пари, каза г-жа Благоева. След настояване от Haskovo.net, г-жата уточни, че средогодишната издръжка на ученик ще се увеличи от 2 на 3 хиляди лева на дете.

„Не вярвам“, каза директорът на хасковското Спортно Генчо Генев. „В момента ни намалят парите. От 2213 миналата година, паднахме на 2120 тази“. Що се отнася до възможностите на Министерството на Спорта, г-н Генев припомни, че когато спортното училище на ЦСКА е било под шапката на ведомството, е било най-слабото школо измежду останалите си 20 събратя от страната.

Аеробиката да влезе в Спортното е трудно осъществима работа, коментира друга идея на гостенката, директор Генев. Иска се одобрена от министерството на образованието учебна програма. Такава, аеробиката няма.

„Дошла съм да се убедя в добрата воля на Община Хасково да отделя от бюджета си пари за спортните клубове“ обясни г-жа Благоева срещата си със зам-кмета Татяна Димитрова. Спортните клубове са доволни и на малко, допълни тя.

Срещата завърши с похвали за Бойко Борисов. Върнал Панчарево от Братя Галеви на държавата, де актувал земята под „Универсиада“ и държавата щяла да си я взема. Преди като кмет на София пък, си възвърнал зала „Триадица“.

Г.Христов 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини