От х:

Днес в x:

Хасковски акробатки медалистки на Държавното в Благоевград

Хасковската двойка по спортна акробатика – Тея Иванова и Катрин Кръстева, завоюва златен медал на Държавния индивидуален и отборен шампионат в Благоевград. Момичетата са шампионки в категорията 11-16 години в раздела балансовата комбинация. Дуетът спечели също сребърен медал в раздела темповата комбинация и се класира на трето място във финала на балансова комбинация.

Женската тройка на хасковския клуб по гимнастически спортове „Юнак“ - Мария Колева, Анита Запрянова и Кети Маркова останаха на четвърто място в балансовата комбинация, на темповата комбинация са шести. Те са шести и в крайното класиране.

Добри резултати показаха и женската тройка – Кармен Милкова, Антония Тодева и Наталия Костова в категория 9-11 г., които се класираха на 6-то място от 12 отбора.

Изключителен дебют направи и най-малката състезателка на клуба Кристин Кръстева, каза една от треньорките й - Невена Тонева.

На държавния шампионат в зала „Скаптопара“, който продължи 3 дни, участваха над 350 състезатели от 20 клуба от цялата страната. Те бяха разпределени в 5 възрастови групи – 6-8, 9-11, 11-16, 12-18 и 13-19 години - женски двойки и тройки, смесени двойки, мъжки двойки и четворки. Състезателите имаха възможност да се изявят на темпова, балансова и смесена комбинации.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини