От х:

Днес в x:

Златен и четири сребърни медала за хасковските щангисти на държавното

Над 300 състезатели се включиха в държавния щампионат

5 медала завоюваха хасковските щангисти от клуб „Бяла мечка” на Държавното първенство по вдигане на тежести в зала „Дружба”.

Най-добър резултат сред конкурентите си постигна Христо Сотиров. Възпитаникът на треньора Живко Архондев завоюва златен медал при кадетите в категория 62 кг. 14-годишният шампион изхвърли 100-килограмова щанга и записа 120 кг при изтласкването.

Бронзовата медалистка от Европейското Мая Иванова спечели сребърен медал в категория 58 кг. Тя стана първа в изтласкването и втора в изхвърлянето.

Със сребърните отличия се поздравиха сестрите Мария-Магдалена Кирева в категирия 44 кг и Габриела Кирева в категория 48 кг. На почетното второ място се класира и Антония Ангелова при кадетките в категория 69 кг.

Държавното първенство по вдигане на тежести започна в четвъртък и ще приклочи днес следобед. В него се включиха над 300 участници от цялата страна от 40 клуба. Те мериха сили в различни възрастови групи - кадети, кадетки, юноши, девойки, жени и мъже.

Състезанието уважи легендата при вдигане на тежести Иван Абаджиев, който е бивш състезател и треньор на Националния отбор. Ветеранът в щангите Ангел Генчев пък направи демострация в „Дружба”. Той е европейски шампион за 1988 г. и бронзов медалист от световното през 1994 г. Българският състезател е и един от шестимата мъже в света, който е вдигнал три пъти по-тежка щанга от собственото си тегло.

Анета Кутелова

Ангел Генчев и Иван Абаджиев

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини