От х:

Днес в x:

Инър Уийл клуб- Хасково и ротарианци заедно в благородна кауза с грижа за жените, жертви на домашно насилие

    Инър Уийл клуб- Хасково, България, Дистрикт 2482 подава ръка на жените, пострадали от насилие, за което организира благотворителна вечер в Деня на християнското семейство. Заедно със своите гости и съмишленици от двата ротариански клуба -Ротари клуб „Хасково“ и Ротари клуб „Хасково-Аида“, е събрана солидна сума от разпродадени картини на търг, нарисувани от дамите на Инър Уийл клуб по време на инициатива през октомври, посветена на 100-годишнината на организацията. Посланието на честването е "Озарявай със светлина!".

    „Радвам се, че успяхме да се съберем заедно с приятелите си от двата ротариански клуба в Хасково и да посветим прекрасната вечер на 21 ноември на кауза, свързана с жени, които имат нужда от подкрепа“, сподели президентът на Инър Уийл клуб- Хасково Мариана Настева.

    Каузата, за която ще бъдат дарени средствата се нарича "Жени помагат на жени - превенция рак на гърдата". С част от сумата ще се организират прегледи за рак на гърдата за жени, които са пострадали при насилие или са били жертва на домашно насилие. Друга част от събраната при благотворителния арт търг сума, ще бъдат вложени за подпомагане дейността на Фондация "Д и Х джендър перспективи", която поддържа 3 консултативни центъра и един кризисен център с капацитет за настаняване на 10 жени и децата им. „Насочваме средствата именно към дейността на Фондацията, която подпомага жени, станали обект на насилие да продължат живота си и отново да намерят себе си, защото това е важна мисия. Много от тези жени са били лишавани от всякакви права, включително и от правото си на профилактика, така че никога през живота си не са се преглеждали за рак на гърдата. Сега ще имат възможност да се погрижат за здравето си“, разясни крайната цел на благотворителната мисия Мариана Настева.

    С абсолютната убеденост, че като общество би трябвало да бъдем съпричастни към по-слабите, от Инър Уийл клуб- Хасково ще продължат мисията си с още благотворителни събития. Целта им е не само да изострят вниманието към проблема с насилието и да дадат фокус на негативното влияние на агресията върху всяка сфера на обществото ни, но и реално да участват в подпомагане дейността на организации, които работят по темата с подкрепяща социална и правна насоченост.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини