От х:

Днес в x:

Общински съветник от "Атака" преби двама души в Боровец

Общинският съветник от "Атака" и президент на "Рилски спортист" Юрий Галев и компанията му снощи пребили двама души от охраната на лифта на Боровец, защото не пускали сина му да се качи без билет. Полицията в Самоков издирва Галев старши, за да го задържи. 

Побоят е станал малко след 18.00 часа на пропускателното устройство на лифта Мартинови бараки на Боровец, съобщи bTV. 

"Цялата работа се касае за 17 лева, което е нощната тарифа за каране, за 17 лева", каза Добри Александров, ръководител на звено "Лифтконтрол". 

Видеокамерите са записали как Юрий Галев младши се опитва да мине пропускателното устройство и да се качи на лифта без билет или карта. Записали са как бащата Галев и компанията му пристигат и нападат охранителите. Битите момчета с в болницата в Самоков и са подали жалби за побоя. 

"От побоя имам синини по лицето, травми по главата, нанесени щети и тук едното ребро ме наболява, но не е нещо счупено, това е нанесеното. Снощи колегата ни ни пусна, след това дойде баща му с човека, първо нападнаха Ванката, разби пропусното, нападна моя колега и аз скочих да ги разтървавам, налагаха ни, аз се отбранявах и се предпазих, впоследствие разбрах от колегите, че бил Юрий Галев", разказа Христо Маринов. 

"Дойде младо момче, искаше да му отворя служебния вход, той отказа да си купи билет, каза че миналата година не е плащал и тая година няма да плаща, вдигна телефона и след три четири минутки изскочиха, разбиха го, почнаха мен, включи се и третият колега. После разбрахме, че това бил Юрий. Каза „Не, че не мога да си купя карта, но не искам", спомня си Атанас Стефанов. 

От полицията в Самоков издирват Галев старши заради побоя, търсили са го и в родното му село, но не обясниха защо снощи не са го задържали. 

Галев не отговаря на мобилния си телефон. Това не е първият побой в биографията му. Един от най-популярните му "подвизи" е през 1995 година, когато влиза в бара на хотел Рила и открива безразборна стрелба с "Калашников", тогава полицията събра 156 гилзи от пода. Оправдан е защото автоматът бил играчка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини