От х:

Днес в x:

За фалшиви винетки предупреждава КАТ

КАТ засилва проверките за новите винетки, защото са засечени фалшиви стикери за 15 лв. Освен това на 1 февруари, изтича гратисният период, през който важаха миналогодишните стикери.

От утре всеки водач на моторно превозно средство, който не си е купил от новите винетки за 2010 г., ще бъде глобен, предупреждава КАК.

Винетки за над 13.5 млн. лв. са продадени за първите дни на разпространението им от спечелилия  конкурс консорциум "Разпространение на винетни стикери" (РВС) , съобщи Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).

През последните два почивни дни на януари - 30 и 31, РВС постоянно доставяше винетни стикери на дистрибуторите, а също и на корпоративните клиенти, направили заявки по електронна поща, тъй като на 1 февруари изтича крайният срок на валидност на винетките за 2009 г. и дадения от КАТ гратисен период. 

Чрез създадения интернет магазин vinetka.com от 20 януари до днес са продадени винетки за над 20 432 хил.лв. 

От АПИ уточняват, че до момента изградената дистрибуторска мрежа реално осигурява винетки за над 95% от автомобилите в страната. 

Винетки се продават и от дистрибуторите на РВС - „Лукойл", OMV, Еко България, Литекс, ШЕЛ, Ромпетрол, „Петрол" от офисите на „Деспред", както и от всички магазини за хранителни стоки от веригата Пикадили. Стикерите се продават и във веригата за плащания на комунални сметки EasyPay, магазините на Office1Superstore, МиБМ Експрес, офисите на СОМАТ, ТИР АД, Евротрейд, застрахователни брокери - Брокер Инс и Хирон, и отделни вериги и магазини за резервни части. Списъкът на дистрибуторите е публикуван на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура" и на сайта на консорциума www.rvs.bg.

Консорциумът РВС започна дистрибуцията на винетките на 18 януари 2010 г., когато  крайните пунктове за продажба бяха заредени с 2 млн. броя само за пет дни. В първите дни на кампанията всеки ден по 500 000 стикера бяха пакетирани, обработени в софтуерната система и доставяни с над 130 специализирани бронирани автомобила на VIP Security.

Консорциумът "Разпространение на винетни стикери" спечели търга с най-ниската ценова оферта от 4.75% комисионна, с което на практика разходът на държавата се намалява два пъти в сравнение с предходните 4 години.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини